Klöckner Pentaplast har fått en ny VD och koncernchef

PUBLICERAD: 1 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Wayne Hewett är ny VD för plastfilmskoncernen Klöckner Pentaplast.

Tyska plastfilmstillverkaren Klöckner Pentaplast Group har fått en ny VD och koncernchef. Han heter Wayne Hewett och kommer närmast från företaget Arysta LifeScience. Wayne Hewett, som tillträder omedelbart, efterträder Christian Holtmann, som lämnade koncernen tidigare i år på grund av personliga skäl.
”Jag är glad att få medverka i detta fantastiska företag. Klöckner Pentaplast har gjort stora framsteg och förbättrat sitt operativa resultat. Jag kommer att använda mina erfarenheter för att ta företagets framgångssaga till nästa nivå”, säger Wayne Hewett i en kommentar till sin utnämning.

Wayne Hewett har stor erfarenhet av plastindustrin och plastvärlden. Bland annat har han under fem år varit verkställande chef för GE Plastics Asia Pacific. 50-årige Wayne Hewett föddes på Jamaica, men flyttade till Miami, USA, på 1970-talet.

Wayne Hewett ansluter till Klöckner Pentaplast samtidigt som koncernen avslutar sina försök att hitta en ny huvudägare. Klöckner Pentaplast, som har sitt huvudkontor i Montabaur, Tyskland, ägs av en grupp investerare under ledning av Strategic Value Partners. Intresserade köpare av koncernen har bland annat varit Apollo Global Management, Ares Management och Platinum Equity, men någon affär har aldrig blivit av och nu tycks försäljningsplanerna ha lagts på hyllan.

Klöckner Pentaplast anses vara världsledande inom rigida plastfilmer, vilka framförallt används till förpackningar. Företaget sysselsätter mer än 3.000 anställda och har en årlig omsättning på mer än en miljard  euro.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x