Klöckner Pentaplast har fått en ny VD och koncernchef

PUBLICERAD: 1 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Wayne Hewett är ny VD för plastfilmskoncernen Klöckner Pentaplast.

Tyska plastfilmstillverkaren Klöckner Pentaplast Group har fått en ny VD och koncernchef. Han heter Wayne Hewett och kommer närmast från företaget Arysta LifeScience. Wayne Hewett, som tillträder omedelbart, efterträder Christian Holtmann, som lämnade koncernen tidigare i år på grund av personliga skäl.
”Jag är glad att få medverka i detta fantastiska företag. Klöckner Pentaplast har gjort stora framsteg och förbättrat sitt operativa resultat. Jag kommer att använda mina erfarenheter för att ta företagets framgångssaga till nästa nivå”, säger Wayne Hewett i en kommentar till sin utnämning.

Wayne Hewett har stor erfarenhet av plastindustrin och plastvärlden. Bland annat har han under fem år varit verkställande chef för GE Plastics Asia Pacific. 50-årige Wayne Hewett föddes på Jamaica, men flyttade till Miami, USA, på 1970-talet.

Wayne Hewett ansluter till Klöckner Pentaplast samtidigt som koncernen avslutar sina försök att hitta en ny huvudägare. Klöckner Pentaplast, som har sitt huvudkontor i Montabaur, Tyskland, ägs av en grupp investerare under ledning av Strategic Value Partners. Intresserade köpare av koncernen har bland annat varit Apollo Global Management, Ares Management och Platinum Equity, men någon affär har aldrig blivit av och nu tycks försäljningsplanerna ha lagts på hyllan.

Klöckner Pentaplast anses vara världsledande inom rigida plastfilmer, vilka framförallt används till förpackningar. Företaget sysselsätter mer än 3.000 anställda och har en årlig omsättning på mer än en miljard  euro.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax