Klartecken till Brobygrafiska för nya yrkeshögskoleutbildningar

PUBLICERAD: 7 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

I höst startar en ny omgång utbildningar inom förpackningsdesign och grafisk formgivning vid Brobygrafiska i Sunne.

I mycket hård konkurrens har Myndigheten för yrkeshögskolan återigen beviljat Sunne-baserade Brobygrafiska tillstånd att arrangera sina flaggskepp inom yrkeshögskoleutbildningar: Förpackningsdesigner och Grafisk formgivare/tekniker.
Utbildningarna, som har vardera 30 platser, är tvååriga och startar hösten 2017.

Myndigheten för yrkeshögskolan genomförde en grundlig kvalitetsgranskning av Brobygrafiskas utbildningar Förpackningsdesigner och Grafisk formgivare/tekniker under hösten 2016.
Resultatet blev ett mycket gott betyg för utbildningarna och för skolan som anordnare.

”Myndighetens granskning bidrar till att positionera Brobygrafiska som en utbildningsanordnare med hög kvalitet i allmänhet och i synnerhet utbildningarna vi nu fått beviljade”, säger Per Branzén, verksamhetsansvarig vid Brobygrafiska.

Tillsammans med de två utbildningarna, som nu beviljats, startar även utbildningen ”Prepress- och trycktekniker förpackningsproduktion” i höst. Det innebär totalt att det finns totalt 80 sökbara platser vid Brobygrafiska till utbildningar, som är specialutformade utifrån de kompetenskrav, som branschen efterfrågar.

Sista ansökningsdag är 15 maj och utbildningsstart är den 28 augusti.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x