Klart med VPK:s köp av sex Peterson-anläggningar

PUBLICERAD: 10 oktober 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Dan Johannessen fortsätter som VD för wellpappverksamheten.|”Vi ser fram emot att fortsätta Peterson Packagings verksamhet som ledande skandinavisk wellpappleverantör”

Belgiska pappers- och förpackningsbolaget VPK Packaging Group har nu slutfört det tidigare aviserade (läs HÄR) köpet av norska Peterson Packagings sex wellpappanläggningar i Norden. Anläggningarna kommer att drivas som en egen affärsenhet inom VPK-gruppen, men under det inarbetade varumärkesnamnet Peterson. Förvärvet innebär att VPK-koncernen nu med råge kommer att få en omsättning, som överstiger en miljard euro (ca 9,7 miljarder svenska kronor).

Köpet av de sex wellpappanläggningarna stämmer väl med VPK:s strategi att öka sin geografiska närvaro i Europa och erbjuda sina kunder högkvalitativa wellpapprodukter. De sex anläggningarna i Petersons wellpappdivision omsatte i fjol 150 miljoner euro (ca 1,45 miljoner svenska kronor). Anläggningarna finns i Norge (Sarpsborg, Sykkylven och Kampenes), Sverige (Norrköping och Bäckefors) och Danmark (Randers).

Att behålla varumärket Peterson är också i linje med VPK:s strategi och överensstämmer med andra förvärv, som exempelvis Rigid (Storbritannien och Irland), Ondulys (Frankrike) och Aquila (Polen).

Nuvarande VD:n för Petersons wellpappdivision, Dan Johannessen, kommer att fortsätta som VD för VPK:s skandinaviska wellpappverksamhet.

”Peterson Packaging är en ledande leverantör i Skandinavien och vi ser fram emot att fortsätta dessa aktiviteter, förbättra servicenivån och vidareutveckla verksamheten där så är möjligt”, säger VPK:s VD Pierre Macharis.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning