Klart med Klöckner Pentaplasts förvärv av brittiska Linpac

PUBLICERAD: 14 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Klöckner Pentaplast tillverkar bland annat formpressade livsmedelstråg|etc.|Klöckner Pentaplast kommer även i fortsättningen att ledas av koncernchefen och VD:n Wayne M. Hewett.

Tyska plastfilmstillverkaren Klöckner Pentaplast Group har nu slutfört det tidigare aviserade (läs HÄR) köpet av brittiska plastfilms- och förpackningstillverkaren Linpac Senior Holdings Limited och alla dess dotterbolag.

Förvärvet innebär att det har skapats en global ledare på marknaden för styva och flexibla plastfilmer med en omsättning på mer än två miljarder US dollar (drygt 18 miljarder kronor). 

Klöckner Pentaplast kommer även i fortsättningen att ledas av koncernchefen och VD:n Wayne Hewett, medan Linpacs förre VD och koncernchef Daniel Dayan blir chef för Klöckner Pentaplasts livsmedels- och konsumentförpackningsdivision.

Inga uppgifter om köpeskilling eller andra ekonomiska villkor har offentliggjorts.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}