Klart med ÅR Packagings Meadwestvaco-förvärv 

PUBLICERAD: 3 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”En viktig milstolpe för ÅR Packaging”

Det var i början av året, som ÅR Packaging tillkännagav att man träffat en överenskommelse att förvärva MeadWestvaco Corporations europeiska enheter för tillverkning av förpackningar till tobaksprodukter, konfekt och andra produkter. ÅR Packaging meddelar nu att affären är genomförd och att de förvärvade enheterna är införlivade med ÅR Packaging sedan den 1 maj.

De aktuella verksamheterna omfattar tre anläggningar i Österrike (Graz), Polen (Krakow) och Ryssland (Moskva) samt viss kartongverksamhet med maskiner i Tjeckien (Svitavy). Samtliga enheter kommer att fortsätta sina verksamheter under ÅR Packagings varumärke.
 
”Vi är glada att vi kunnat slutföra detta strategiska steg och etablera en ännu starkare position som en ledande aktör inom tobakssegmentet och samtidigt förbättra vårt strategiska läge inom konfektyr och konsumtionsvaror i allmänhet. ÅR Packaging blir nu topp tre på den europiska falskartongmarknaden med en total koncernintäkt på cirka 550 miljoner euro (ca 5,170 miljarder kronor). Detta är en viktig milstolpe för att förverkliga vår tillväxtstrategi inom utvalda marknadssegment”, säger ÅR Packagings VD och koncernchef Harald Schultz.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx