Kinesiska icke-mejeri-drycker lanseras i Ecolean-förpackningar

PUBLICERAD: 7 februari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Ecoleans aseptiska och flexibla förpackningar används till kinesiska SQZ:s nya serie med icke-mejeri-baserade färdigdrycker. Först ut är ingefärste och plommonjuice. (Bild Ecolean)

Kinesiska livsmedelsbolaget Shou Quan Zhai (SQZ), som grundades redan 1760 och är ett av de äldsta i Kina, lanserar inom kort en ny serie drickfärdiga produkter, som blir de första icke-mejeri-dryckerna på den kinesiska marknaden, som kommer i aseptiska och flexibla förpackningar från svenska Ecolean AB.

De två produkterna – ingefärste och plommonjuice – förpackas i Ecoleans aseptiska koncept Ecolean® Air Aseptic med volymen 200 milliliter.

Dryckerna kommer att finnas tillgängliga från den 20 februari i SQZ:s nätbutik och i andra e-handelskanaler samt på försäljningsställen i hela Kina. Produkterna ingår i en större serie med traditionella kinesiska drycker och fler produkter kommer att lanseras framöver. SQZ utvecklar, tillverkar och säljer växtbaserade drycker och är bästsäljare av ingefärabaserade teprodukter i Kina.

En fördel för SQZ att använda Ecoleans förpackningar – förutom låg vikt, liten miljöpåverkan, enkel kvittblivning, mm. – är det faktum att förpackningarna, kan stå upprätt och är lätta att öppna och hälla ur. De kan också värmas i mikrovågsugn, vilket är viktigt eftersom ingefärste vanligtvis serveras varmt i Kina.

”Vi gläder oss att få arbeta tillsammans med SQZ och de nya drickfärdiga dryckerna blir de första icke-mejeriprodukterna på den kinesiska marknaden som packas i våra förpackningar”, säger Johnny Sajland, Ecoleans regionala chef för Asien Nord och Oceanien.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx