Kinas Sverigeambassadör besökte livsmedelsföretag

PUBLICERAD: 11 juni 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Ambassadör Chen Yuming med fru Bai Xiaomei samt Jukka Nikkinen

Den 30 maj arrangerade Kött och Charkföretagen en studieresa för Kinas ambassadör i Sverige, Chen Yuming, med sällskap. Syftet var att visa upp hela livsmedelskedjan kring svenskt griskött – från gård via slakteri till vidare förädling – och öka förståelsen för hur vi producerar livsmedel i Sverige.

”Resan var mycket uppskattad och den gav oss en möjlighet att på ett praktiskt sätt visa upp det sätt vi producerar kött- och charkprodukter på i Sverige och som vi är så stolta över. Det är genom en ökad ömsesidig förståelse, som vi kan öka import och export med livsmedel mellan Sverige och Kina”, säger Magnus Därth, VD på Kött och Charkföretagen.

Rundresan inleddes hos Mattias Espert i Klagstorp, som visade upp sin smågrisproduktion och fortsatte sedan till KLS Ugglarps slakteri i Ugglarp, där VD Jonas Tunestål mötte upp och visade företagets slakt och styckning. Studiebesöket avslutades hos Atria Scandinavia, där VD Tomas Back presenterade sitt företags förädling av svenskt griskött till bland annat färdigförpackad påläggsskinka.

”Kött och charkföretagen jobbar aktivt för en ökad handel med livsmedel mellan Sverige och Kina i båda riktningarna och det är viktigt med denna typ av kunskapsutbyte. Vi hade mycket bra diskussioner med ambassadör Chen Yuming och hans anställda om möjligheten till ökad handel mellan Sverige och Kina specifikt för vår bransch. Ett exempel är korvskinn, som i stor utsträckning redan idag importeras från Kina och ett annat är naturligtvis vår önskan att bli godkända för export av griskött till Kina. Vi har behov av en handel, som går i båda riktningarna”, säger Magnus Därth.
 

Text Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a