Kinas Sverigeambassadör besökte livsmedelsföretag

PUBLICERAD: 11 juni 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Ambassadör Chen Yuming med fru Bai Xiaomei samt Jukka Nikkinen

Den 30 maj arrangerade Kött och Charkföretagen en studieresa för Kinas ambassadör i Sverige, Chen Yuming, med sällskap. Syftet var att visa upp hela livsmedelskedjan kring svenskt griskött – från gård via slakteri till vidare förädling – och öka förståelsen för hur vi producerar livsmedel i Sverige.

”Resan var mycket uppskattad och den gav oss en möjlighet att på ett praktiskt sätt visa upp det sätt vi producerar kött- och charkprodukter på i Sverige och som vi är så stolta över. Det är genom en ökad ömsesidig förståelse, som vi kan öka import och export med livsmedel mellan Sverige och Kina”, säger Magnus Därth, VD på Kött och Charkföretagen.

Rundresan inleddes hos Mattias Espert i Klagstorp, som visade upp sin smågrisproduktion och fortsatte sedan till KLS Ugglarps slakteri i Ugglarp, där VD Jonas Tunestål mötte upp och visade företagets slakt och styckning. Studiebesöket avslutades hos Atria Scandinavia, där VD Tomas Back presenterade sitt företags förädling av svenskt griskött till bland annat färdigförpackad påläggsskinka.

”Kött och charkföretagen jobbar aktivt för en ökad handel med livsmedel mellan Sverige och Kina i båda riktningarna och det är viktigt med denna typ av kunskapsutbyte. Vi hade mycket bra diskussioner med ambassadör Chen Yuming och hans anställda om möjligheten till ökad handel mellan Sverige och Kina specifikt för vår bransch. Ett exempel är korvskinn, som i stor utsträckning redan idag importeras från Kina och ett annat är naturligtvis vår önskan att bli godkända för export av griskött till Kina. Vi har behov av en handel, som går i båda riktningarna”, säger Magnus Därth.
 

Text Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex