Kexpaket utan samlarfigurer sparar in 2,4 ton plast om året

PUBLICERAD: 20 april 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Nu till våren kommer Göteborgs Kex ut med nya Tom & Jerry-förpackningar|där de små samlarfigurerna i plast tagits bort.

Det finns många sätt att spara in på plastanvändning i förpackningar. Göteborgs Kex drar sitt strå till stacken genom att ta bort de populära plastfigurerna ur kartongförpackningarna med Tom & Jerry-kex!
Varumärkesägaren Orkla Confectionery & Snacks Sverige uppger att man har som målsättning att minska användningen av onödiga plastprodukter och under våren kommer därför nya förpackningar ut i butik utan plastfigurer.

”Många barn tycker säkert till en början att det är tråkigt att figurerna är borttagna, men sett ur ett längre perspektiv gör vi åtgärden för den generation, som växer upp nu”, säger Stina Petrini, CSR- och kommunikationschef på Orkla Confectionery & Snacks Sverige.

Företaget skriver att man ständigt arbetar med att minska sin påverkan på miljön och bara genom att utesluta figurerna ur kexförpackningarna kan man spara in cirka 2.400 kg plast varje år.

”Det här är plast, som egentligen inte fyller någon funktion för själva produkten”, säger Stina Petrini.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium