Kent Carlsson lämnar FTI efter nio år på chefsstolen

PUBLICERAD: 9 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Kent Carlsson lämnarchefsstolen på FTI efter nästan  nio år som VD.

Efter nästan nio år på chefsstolen har Förpacknings- och Tidningsinsamlingens (FTI) verkställande direktör Kent Carlsson beslutat sig för att lämna företaget. Det skriver FTI i ett pressmeddelande.

FTI skriver att företaget står inför en ny inriktning med ökat fokus på bostadsnära lösningar, nya affärsmodeller och ökat samarbete i hela värdekedjan. Mot den bakgrunden är det ett naturligt tillfälle att en ny person leder förändringen för att skapa långsiktiga förutsättningar.

Vidare skriver FTI att under åren som VD har Kent Carlsson på ett målmedvetet sätt företrätt industrins, handelns och fyllarnas intressen i samverkan med politiker, myndigheter och kommuner. Det sammanhållna producentansvaret representerar den modell som gett cirkulära materialflöden, högt förtroende bland hushåll och internationellt ledande återvinning.

”FTI kommer med ny ledning ta steg för att utveckla verksamheten efter nya förutsättningar och med tydligare fokus på konsumenternas val”, skriver FTI i meddelandet.

FTI:s styrelse kommer omedelbart att inleda rekryteringen av en ny VD. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx