Kavli köper förpackningsbolag för sina växtbaserade livsmedel

PUBLICERAD: 17 juni 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Den tetraformade förpackningen Swedish ZIP från Jigger i Skåne AB används som portionsförpackning för olika typer av växtbaserade livsmedel. (Bild Jigger i Skåne AB)|Gerhard Bley är VD på Kavli. (Bild Kavli)

Livsmedelsproducenten Kavli fortsätter att accelerera tillväxten genom att förvärva förpackningsbolaget Jigger i Skåne AB och därmed ytterligare stärka sin satsning på växtbaserade livsmedel.

Jigger i Skåne AB är ett nyetablerat företag, som tillverkar portionsförpackningar i tetraformat. Förpackningen, som kallas Swedish ZIP, kan fyllas med havre-, soja-, kokos-, och även mandelmjölk och används i dag till produkter inom Kavlis varumärke Planti.

Gerhard Bley är VD på Kavli. (Bild Kavli)

”Vi vill sörja för att nordiska konsumenter ska få tillgång till Plantis produkter även on-the go och därför har vi nu förvärvat bolaget. Vi ser en mycket stor potential i att erbjuda konsumenterna på kaféer, restauranger, flyg, tåg m fl. ett praktiskt havre- och soja-alternativ”, säger Gerhard Bley, VD på Kavli.

Allt fler väljer en växtbaserad kost och produkterna i Swedish ZIP är en del av den vegetariska trend, som håller på att etablera sig. Den tetraformade förpackningen gör sig precis lika bra på flyget och i konferensmiljö som i konsumentens hem.

”Detta är en helt unik engångsförpackning. Bolagets utveckling har på kort haft en väldigt positiv tillväxt, men vi är nu glada att kunna lämna över stafettpinnen till Kavli, som vi tror har alla möjligheter att skapa en ännu snabbare utveckling”, säger Björn Sederblad, delägare i Jigger i Skåne AB.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex