Katariina Kravi är utsedd till ny HR-chef i Stora Enso-koncernen

PUBLICERAD: 14 maj 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Katariina Kravi tillträder som ny HR-direktör i Stora Enso den 1 september i år. (Bild Stora Enso)

Stora Enso har utsett Katariina Kravi till ny HR-direktör och medlem i koncernledningen. Hon påbörjar sin tjänst den 1 september i år och blir baserad i Helsingfors.

Katariina Kravi är finsk medborgare och kommer närmast från Tieto Oyj, ett ledande nordiskt företag inom programvara och IT-tjänster, där hon innehaft en position som Chief People and Culture Officer. Dessförinnan har Katariina haft flera chefsbefattningar inom HR på Nokia. Hon har en masterexamen i juridik.

”Katariina Kravis erfarenheter av förändringsarbete, digital transformation och personalutveckling är ett mycket positivt tillskott till vår ledningsgrupp. Hennes bakgrund inom teknologi och digitalisering är värdefull och kommer att stötta Stora Ensos fortsatta utveckling som ’The renewable materials company’. Jag uppskattar också hennes erfarenhet av att leda team i komplexa och krävande miljöer,” säger Annica Bresky, VD och koncernchef på Stora Enso.

”Stora Ensos målsättning att ersätta fossila material med förnybara produkter bidrar till den cirkulära bioekonomin, något som är viktigt för oss alla. Oavsett verksamhet, är HR-funktionen en central drivkraft för förändringsarbete och hjälper att definiera framgångsfaktorer för företagskultur, värderingar och medarbetarnas utvecklingsmöjligheter,” säger Katariina Kravi.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax