Kasserade pallar blir till nya hos Svenska Retursystem

PUBLICERAD: 17 februari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Svenska Retursystems nya halvpall är till stor del tillverkad av gamla kasserade och utsorterade pallar.|Den nya halvpallen är anpassad för automatisk hantering, är stabil och tål hög påfrestning. 

Svenska Retursystem lanserar en ny halvpall som tillverkas i Sverige av gamla kasserade och utsorterade pallar. Det innebär att halvpallarna får ett slutet cirkulärt materialflöde, på samma sätt som bolagets returlådor haft i många år. 

”Vårt uppdrag handlar om att effektivisera och miljöanpassa dagligvarubranschens varuflöden. Att bolaget nu lanserar en pall, som tillverkas i Sverige med en stor del av återvunnet material från bolagets kasserade pallar är ett stort framsteg för hela branschen, som därmed minskar sitt klimatavtryck rejält”, säger Martin Torpling, utvecklingschef på Svenska Retursystem.

Den nya halvpallen är utvecklad tillsammans med IPG, Intelligent Packaging Group, i Halmstad. Pallen är anpassad för automatisk hantering, är stabil och tål hög påfrestning. 

De första pallarna skickas ut till kunder under februari. Svenska Retursystem kommer fortsätta att rensa ut gamla slitna halvpallar och förbättra kvaliteten kontinuerligt i pallpoolen.

—————————————-
Info om Svenska Retursystems halvpallar:
SRS halvpallar är standardiserade och anpassade för automatisk hantering. De är friktionssäkra och passar bra tillsammans med SRS Helpall grå. Pallarnas beräknade livslängd är 150 rotationer i systemet. De avger inte damm eller träflisor vilket ger en mer hälsosam arbetsmiljö. Halvpallarna tvättas efter varje användning och passar därför särskilt bra för dagligvarubranschen. Halvpallen lämpar sig väl för exponering i butik.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Rör vid flaskan och etiketten lyser upp

Coca-Cola har lanserat en speciell förpacknings med "Thor"-tema i begränsad upplaga i Brasilien. Den är försedd med OLED-teknik (Organic LED) från tyska Inuru. Tryckt elektronik har varit ett diskussionsämne i rätt många år inom förpacknings- och etikettindustrin, men det riktiga genombrottet har låtit vänta på sig. Möjligen är det Inuru som kommer att stå för det.
Thors

UPM Raflatac stänger fabrik i Tyskland

UPM Raflatac har beslutat sig för att permanent stänga sin fabrik i Kaltenkirchen i Tyskland för att förbättra organisationens samlade effektivitet och räntabilitet.
raf_tim-kirchen-appointment

United Bankers skogsfond köper FiberLean

United Bankers fond Forest Industry Green Growth Fund (UB FIGG), har köpt etthundra procent av aktierna i FiberLean Technologies Ltd. Fiberlean tillverkar utrustning för framställning av MFC (Mikrofibrillär cellulosa) som ger pappersmassa nya egenskaper.
David-Walker