Kartong från Metsä Board nu certifierade för hemkompost

PUBLICERAD: 15 oktober 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Metsä Board Husum har fått flera kartongkvaliter certifierade för hemkompostering. (Bild Metsä Board)

Fyra kartongkvaliteter från Metsä Boards svenska kartongbruk Husum har nu blivit certifierade för hemkompostering enligt standarden NF T 51-800.

Metsä Board skriver i ett pressmeddelande att kartongkvaliteterna det gäller är dels falskartongerna MetsäBoard Natural FBB och MetsäBoard Pro FBB, dels MetsäBoard Natural FSB Cup och MetsäBoard Pro FSB Cup, vilka är avsedda för förpackningar inom food service. Sedan tidigare är den ekobarriärförsedda kartongen MetsäBoard Prime FBB EB certifierad enligt samma standard.

”För att förstärka en cirkulär ekonomi är vårt primära mål att vår kartong ska återvinnas efter användning. Tyvärr är återvinning inte alltid möjlig, kartongen kan till exempel vara förorenad av innehållet och är därför inte återvinningsbar. I de fallen är kompostering det näst bästa alternativet”, säger Helena Moring-Vepsäläinen, Product Safety Manager hos Metsä Board.

Alla kartongkvaliteter från Metsä Board, förutom de som är bestrukna med polyeten (PE), är redan certifierade för industriell kompostering enligt standarderna DIN EN 13432 och ASTM D6400.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax