Källvattenföretaget Aqua Nobel har fått ny VD och ny säljchef

PUBLICERAD: 17 april 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Aqua Nobels källvatten finns till försäljning bland annat på OKQ8:s samtliga stationer. (Bild Aqua Nobel)|Patric Strandqvist är ny försäljningschef. (Bild Aqua Nobel)|Robin Wingårdh är ny VD i Aqua Nobel. (Bild Aqua Nobel)

Skånska källvattenproducenten Aqua Nobel, belägen i Mörarp strax öster om Helsingborg, har utsett Robin Wingårdh till ny verkställande direktör från 1 april. Företaget har också fått en ny försäljningschef i Patric Strandqvist, som sedan juni 2019 är Aqua Nobels KAM (Key Account Manager) och som parallellt med nya tjänsten som säljchef tills vidare också behåller huvuduppdraget för kunderna i Sverige.

Robin Wingårdh är ny VD i Aqua Nobel. (Bild Aqua Nobel)

Nye VD:n Robin Wingårdh har en bakgrund som försäljnings- och marknadsföringschef inom områden som Software as a service (SaaS) och Facility Services i USA. Redan 2007 flyttade Robin från Helsingborg till USA för att spela golf för University of Tennessee. Efter college startade Robins professionella karriär som golfare och det blev spel i både Europa och USA under 3,5 år, innan han tog klivet in i affärsvärlden.

”Jag är tacksam för möjligheten att få jobba med Aqua Nobel och känner att det finns en stor potential i varumärket, produkten och organisationen.. Jag har haft tankar på att flytta hem till Sverige under senaste två åren och nu kändes som en bra tidpunkt. Aqua Nobels syn på hållbarhet och miljö är något som ligger mig varmt om hjärtat”, kommenterar Robin Wingårdh.

Patric Strandqvist är ny försäljningschef. (Bild Aqua Nobel)

Aqua Nobel utvinner och vidareförädlar ett alkaliskt (pH 8,2) stilla källvatten från en egen källa, som är belägen på 105 meters djup under den skånska myllan och som upptäcktes 1964. Vattnet förpackas i klimatvänliga vätskekartongförpackningar från Tetra Pak. Aqua Nobels vatten finns till försäljning bland annat på OKQ8:s samtliga stationer och från början av maj i år kommer det även att finnas i Lidls alla svenska butiker.

”Den nya utmaningen känns spännande och rolig för mig personligen, men det känns också bra att hjälpa till med att värna om vår miljö genom att kunna erbjuda vatten i en unik kartongförpackning”, säger nye försäljningschefen Patric Strandqvist .

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x