Källvattenföretaget Aqua Nobel har fått ny VD och ny säljchef

PUBLICERAD: 17 april 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Aqua Nobels källvatten finns till försäljning bland annat på OKQ8:s samtliga stationer. (Bild Aqua Nobel)|Patric Strandqvist är ny försäljningschef. (Bild Aqua Nobel)|Robin Wingårdh är ny VD i Aqua Nobel. (Bild Aqua Nobel)

Skånska källvattenproducenten Aqua Nobel, belägen i Mörarp strax öster om Helsingborg, har utsett Robin Wingårdh till ny verkställande direktör från 1 april. Företaget har också fått en ny försäljningschef i Patric Strandqvist, som sedan juni 2019 är Aqua Nobels KAM (Key Account Manager) och som parallellt med nya tjänsten som säljchef tills vidare också behåller huvuduppdraget för kunderna i Sverige.

Robin Wingårdh är ny VD i Aqua Nobel. (Bild Aqua Nobel)

Nye VD:n Robin Wingårdh har en bakgrund som försäljnings- och marknadsföringschef inom områden som Software as a service (SaaS) och Facility Services i USA. Redan 2007 flyttade Robin från Helsingborg till USA för att spela golf för University of Tennessee. Efter college startade Robins professionella karriär som golfare och det blev spel i både Europa och USA under 3,5 år, innan han tog klivet in i affärsvärlden.

”Jag är tacksam för möjligheten att få jobba med Aqua Nobel och känner att det finns en stor potential i varumärket, produkten och organisationen.. Jag har haft tankar på att flytta hem till Sverige under senaste två åren och nu kändes som en bra tidpunkt. Aqua Nobels syn på hållbarhet och miljö är något som ligger mig varmt om hjärtat”, kommenterar Robin Wingårdh.

Patric Strandqvist är ny försäljningschef. (Bild Aqua Nobel)

Aqua Nobel utvinner och vidareförädlar ett alkaliskt (pH 8,2) stilla källvatten från en egen källa, som är belägen på 105 meters djup under den skånska myllan och som upptäcktes 1964. Vattnet förpackas i klimatvänliga vätskekartongförpackningar från Tetra Pak. Aqua Nobels vatten finns till försäljning bland annat på OKQ8:s samtliga stationer och från början av maj i år kommer det även att finnas i Lidls alla svenska butiker.

”Den nya utmaningen känns spännande och rolig för mig personligen, men det känns också bra att hjälpa till med att värna om vår miljö genom att kunna erbjuda vatten i en unik kartongförpackning”, säger nye försäljningschefen Patric Strandqvist .

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x