Johnnie Walker gick hem med specialpriset

PUBLICERAD: 1 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Den välbekante ”gångaren” i logotypen har förändrats en del över de drygt 100 åren – men han går fortfarande…|Johnnie Walker har existerat som varumärke i över hundra år|men kreativiteten är fortfarande vital.

De senaste fem åren har Jean Jacques och Brigitte Evrard, grundare av förpackningsdesigntävlingen Pentawards, delat ut ett specialpris till ett förtjänstfullt varumärke. I år gick priset till välkända whiskymärket Johnnie Walker, som nu sällar sig till ett illustert sällskap, som sedan tidigare innehåller kända varumärken som Coca-Cola, Veuve Cliquot, Absolut Vodka och Milka.

Johnnie Walker fick årets Pentawards specialpris tack vare sin ”bibehållna och enastående kreativitet”. Det är få varumärken, som kan skryta med en så lång historia, som Johnnie Walker. Varumärket har bevarat sin äkthet och ”DNA” i över ett sekel – samtidigt som man hela tiden visat kreativitet och utvecklat designen.

”Jag är välsignad att få arbeta med ett varumärke, som har en historia på mer än hundra år”, sade Jeremy Lindley, global designchef på Diageo, när han tog emot utmärkelsen på uppdrag av John Walker & Sons.

Sedan Pentawards startade år 2007 har Johnnie Walker prisats med inte mindre än 11 Pentawards-troféer.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx