Jinnestål överväger att satsa ”all in” på digitalt

PUBLICERAD: 7 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Nu rullar en rullbaserad Xeikon 3300 hos skånska etikettryckeriet Jinnestål.|”Vi överväger att bli ett etikettryckeri med enbart digital produktion”

Helsingborgsbaserade etikettryckeriet Jinnestål Etikett AB har investerat i en rullbaserad lösning med Xeikon 3300 digital etikettpress med fullt utrustad GM Dcoat-konvertering. Målet med investeringen var att skaffa ett sömlöst och flexibelt arbetsflöde med integrerat Label Traxx.
” Vi letade efter en lösning, som kunde automatisera produktionen så mycket som möjligt och Xeikon 3300 med Label Traxx-integration gör exakt det” säger Jinneståls ägare Peter Klingberg i en intervju med nyhetsbrevet Sign & Print.

Jinnestål fortsätter sin väg mot alltmer digital produktion i och med sommarens installation av den rullbaserade Xeikon 3300, som integrerades med Label Traxx.

”Denna konfiguration innebär mindre manuell drift, vilket resulterar i färre fel och smidig produktion. Vår driftinformation, orderhantering och bearbetning har förbättrats avsevärt, planeringen är mer flexibel och även kundkommunikationen är smidigare”, berättar Peter Klingberg.

Peter Klingberg berättar också för Sign & Print att man inom Jinnestål fallit för digitalt och att man nu överväger att bli ett helt digitalt företag. Peter anser att allting verkar lättare och mer flexibelt med digitalt, i varje fall av vad han sett hittills.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}