Jim Beam får ny global förpackningsdesign

PUBLICERAD: 14 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Flaskorna till Jim Beams olika bourbonkvaliteter har fått mer markant profil med bredare ”axlar”.|Filmstjärnan Mila Kunis ska hjälpa till att marknadsföra Jim Beams nya design.

Amerikanska bourbon whiskeyn Jim Beam har fått en ny förpackningsdesign, som nu ska lanseras på mer än 100 marknader runt om i världen. Den nya designen omfattar såväl Jim Beam-flaskorna som de olika bourbon-kvaliteternas etiketter.
Beam Suntory Inc., som äger varumärket Jim Beam, säger att den uppdaterade flaskan, som bland annat fått mer markerade ”axlar”, nu bättre representerar ”den premium bourbon som finns därinne”. Den nya designen ska tilltala en yngre publik, samtidigt som den hyllar den världsledande bourbonens historia, vilken dateras tillbaks till år 1795.

De nya etiketterna har fått en renare, striktare design. Kvar finns dock det röda ”lacksigillet” som funnits på Jim Beam-flaskorna under lång tid. På etiketternas sidor finns som tidigare också flera porträtt på Jim Beams mästerdistillers.   

Till sin hjälp att marknadsföra den nya förpackningsdesignen kommer Jim Beams bland annat att ha den kända filmstjärnan Mila Kunis.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x