Jan Viberg har utnämnts till ny VD i Marvaco AB

PUBLICERAD: 3 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Jan Viberg, 53, blir ny VD för Marvaco AB.


Finska kliché och prepresskoncernen Marvaco har fått en ny chef  i sitt svenska dotterbolag. Den nye VD:n heter Jan Viberg och han kommer närmast från Esko.
Jan Viberg tillträder sin nya befattning i Marvaco AB den 1 januari 2019 och hans placering blir i Sunne.

53-årige Jan Viberg är för närvarande nordisk försäljningschef hos belgiska förpacknings- och prepressbolaget Esko. Han har tidigare arbetat bland annat hos Miller Graphics Scandinavia och vid Försvarets Fabriksverk (FFV).

”Vi är stolta över att få en expert som Jan Viberg i vår organisation”, säger Antti Mikkilä, VD i Marvaco Group.

”Jag är stolt och mycket glad över att få ansluta mig till Marvaco och dess verksamhet i Sverige. Jag ser Marvaco som en värdefull partner för sina kunder och en pionjär inom teknik och utveckling. Det är ett företag som, djärvt följer sin vision och även främjar konkurrenskraften i hela förpackningsindustrin”, säger Jan Viberg i en kommentar till sin utnämning.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx