Jan Toft Nørgaard utsedd  till ny ordförande i Arla

PUBLICERAD: 29 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Jan Toft Nørgaard är ny ordförande i Arla.

Jan Toft Nørgaard, tidigare vice ordförande i Arla, tillträder som ordförande den 2 juli 2018. Han efterträder Åke Hantoft, som efter sju år i rollen har beslutat sig för att gå i pension som mjölkföretagare.  

Jan Toft Nørgaard är 58 år och bor i Skærbæk, Danmark, med sin fru Sanne. Han har varit mjölkbonde sedan 1982 och har en gård med 485 mjölkkor. Toft Nørgaard har varit förtroendevald sedan 1982, styrelseledamot i MD Foods sedan 1998, styrelseledamot i Arla (Arla Foods amba) sedan fusionen mellan MD Foods och Arla 2000 och vice styrelseordförande i Arla sedan 2011.

Till den 2 juli kommer Arlas styrelse även att ha utsett en vice ordförande. En ny svensk ledamot, efter Åke Hantoft, kommer att rekommenderas av valberedningen och planeras att utses efter sommaren.
 

Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front