Jan Toft Nørgaard utsedd  till ny ordförande i Arla

PUBLICERAD: 29 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Jan Toft Nørgaard är ny ordförande i Arla.

Jan Toft Nørgaard, tidigare vice ordförande i Arla, tillträder som ordförande den 2 juli 2018. Han efterträder Åke Hantoft, som efter sju år i rollen har beslutat sig för att gå i pension som mjölkföretagare.  

Jan Toft Nørgaard är 58 år och bor i Skærbæk, Danmark, med sin fru Sanne. Han har varit mjölkbonde sedan 1982 och har en gård med 485 mjölkkor. Toft Nørgaard har varit förtroendevald sedan 1982, styrelseledamot i MD Foods sedan 1998, styrelseledamot i Arla (Arla Foods amba) sedan fusionen mellan MD Foods och Arla 2000 och vice styrelseordförande i Arla sedan 2011.

Till den 2 juli kommer Arlas styrelse även att ha utsett en vice ordförande. En ny svensk ledamot, efter Åke Hantoft, kommer att rekommenderas av valberedningen och planeras att utses efter sommaren.
 

Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x