Jan Toft Nørgaard utsedd  till ny ordförande i Arla

PUBLICERAD: 29 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Jan Toft Nørgaard är ny ordförande i Arla.

Jan Toft Nørgaard, tidigare vice ordförande i Arla, tillträder som ordförande den 2 juli 2018. Han efterträder Åke Hantoft, som efter sju år i rollen har beslutat sig för att gå i pension som mjölkföretagare.  

Jan Toft Nørgaard är 58 år och bor i Skærbæk, Danmark, med sin fru Sanne. Han har varit mjölkbonde sedan 1982 och har en gård med 485 mjölkkor. Toft Nørgaard har varit förtroendevald sedan 1982, styrelseledamot i MD Foods sedan 1998, styrelseledamot i Arla (Arla Foods amba) sedan fusionen mellan MD Foods och Arla 2000 och vice styrelseordförande i Arla sedan 2011.

Till den 2 juli kommer Arlas styrelse även att ha utsett en vice ordförande. En ny svensk ledamot, efter Åke Hantoft, kommer att rekommenderas av valberedningen och planeras att utses efter sommaren.
 

Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning