Jan Klingele är ny president för wellpapporganisationen Fefco

PUBLICERAD: 22 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Jan Klingele är ny president för Fefco.|Nina Iversen

Europeiska wellpapporganisationen Fefco har fått ny president. Han heter Jan Klingele och är till vardags delägare i tyska wellpappföretaget Klingele Papierwerke. Jan Klingele, som är vald på två år, efterträder Roberto Villaquiran, som varit president i fyra år, vilket är den maximalt tillåtna tiden inom organisationen.

Samtidigt som Jan Klingele valts till ny president har även två nya vice presidenter valts, nämligen Nina Iversen från norska Glomma Papp och Jean Paul Macharis från belgiska VPK Packaging Group. Även avgående Roberto Villaquiran kommer att fungera som vice president och stötta Jan Klingele i hans nya ämbete.

”Wellpappindustrin har uppvisat en årlig marknadstillväxt på två procent i hela Europa, vilket är mycket bra i tider av ekonomisk och politisk turbulens. Jag vill att Fefco ska fortsätta att visa och förmedla budskapet att wellpappförpackningar är bäst när det gäller robusthet, hygien och miljömässiga fördelar”, säger nye presidenten Jan Klingele.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432