JakeBox och Grycksbo Box går samman och bildar NiceBoxes

PUBLICERAD: 13 september 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Ledningen i det nya bolaget NiceBoxes består av fr. v. Lennart Myrlöv, ordförande, Peter Sandström, VD och Jakob Skarin, marknadschef. (Bild Hulda Andersson)

JakeBox AB, som genom åren prisats för sina innovativa och miljövänliga förpackningskoncept, har gått samman med anrika Grycksbo Box & Print. Tillsammans, under namnet NiceBoxes, blir de en ledande nordisk aktör inom nischade specialförpackningar för bland annat presentkort, smycken och konfektyr.

”Det är en perfekt match, som vi länge letat efter. JakeBox har förvisso varit en spjutspets, med innovativa produkter och kreativa lösningar, som skapar aha-upplevelser, uppmärksamhet och förtjänster för kunderna, men vi har saknat den stabilitet i bolaget, som ett bredare utbud av enklare basprodukter kan ge, och det är vad vi får genom denna sammanslagning”, säger JakeBoxs grundare och VD Jakob Skarin, som blir marknadschef i det nya bolaget..

VD i den nya konstellationen är Grycksbo Box & Prints VD Peter Sandström. Även han ser sammanslagningen som ett stort steg framåt och en värdefull komplettering.

”Vi har ju ansetts som en trygg och stabil leverantör, men kanske inte så spännande. JakeBox och deras innovationskraft tillför betydligt mer ”sexighet” och attraktionskraft”,. säger Peter Sandström.

I det nya gemensamma bolaget finns även en webshop – niceboxes.se – som nu kompletteras med alla JakeBoxs produkter.

”Det är ett stort fall framåt för oss. Vi har ju mest jobbat med specialbeställningar, så lagervaror och en webshop har inte varit högsta prioritet för oss, men nu när vi plötsligt har en, tack vare sammanslagningen, så kommer vi att ha väldigt stor nytta av den, även för specialbeställningar”, säger Jakob Skarin.

Sedan JakeBox för några år sedan sålde av sin CD- och DVD-förpackningsverksamhet (Läs HÄR), har de nästan uteslutande varit fokuserade på presentkortsmarknaden, medan Grycksbo Box & Print även levererat till konfektyr- och smyckeindustrin. Båda har även gjort specialförpackningar på beställning, t ex för kontaktlinser, mässmaterial eller drycker kopplade till rockvärlden, som Sweden Rock, Motorhead, In Flames, och Thåström. Och tillsammans ser bolagen nu stora möjligheter till korsbefruktningar. Förpackningar som var tänkta som presentkortsförpackningar kan med ett enkelt byte av inrede bli en pralinförpackning och tvärtom, vilket ger större smidighet och i förlängningen lägre priser för kunderna.

NiceBoxes skriver i en pressrelease att huvudfokus kommer att ligga på den nordiska marknaden, även om JakeBoxs befintliga kunder i Europa, främst i Tyskland, även med ens gör NiceBoxes mer internationellt.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex