Italienska mässan PLAST bryter sin treårscykel

PUBLICERAD: 11 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

PLAST 2015 i Milano hölls 5 – 9 maj. Nu återkommer mässan redan år 2017.|Italienska mässan PLAST äger rum i den spektakulära mässanläggningen Fiera Milano.

2018 blir ett år med flera stora plastmässor runt om i världen och detta gör att arrangörerna för italienska plastmässan PLAST, som nyligen avslutat årets PLAST 2015-mässa, väljer att bryta sin treårscykel och arrangera nästa PLAST redan år 2017 i stället för som planerat i maj år 2018. Det skriver mässan i ett pressmeddelande.

Bland de stora plastmässor, som kommer att äga rum under år 2018, kan nämnas Plastindia i februari, Chinaplas i maj och NPE, också i maj.

Att med så kort varsel flytta en mässa och tidigarelägga den ett år har inte varit bekymmersfritt för mässanläggningen Fiera Milano, där PlAST traditionellt avhålls. Fiera Milanos mässprogram för de närmaste tre åren är i det närmaste fullbelagt, men tillsammans med PLAST-arrangören den italienska plast- och gummiorganisationen Asscomaplast har man beslutat att förlägga PLAST 2017 till hösten 2017, med preliminära mässdatum 26 – 30 september.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx