Italiensk presstillverkare har fått ny agent i Norden

PUBLICERAD: 30 januari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Italienska Lombardi tillverkar bland annat smalbanepressar för etikettryck. På bilden modellen Invicta.

Tryckeriföretaget RR Print, med säte i danska Ishøj, har blivit agent i Norden för den italienska etikett- och smalbanepresstillverkaren Lombardi Converting Machinery Srl.
RR Print har sedan tidigare ett flertal partners, som man samarbetar med. Bland dessa kan nämnas Colordyne, Pulse Roll Label Products, Praxair, Recyl, Flexo Concepts, Rotoflex och LasX.

”Vi har ett väl inarbetat nätverk inom den grafiska industrin och har potentialen att utvidga detta ytterligare i de nordiska länderna”, säger RR Prints VD Heidi Graff i en kommentar.

Lombardi, som har sitt säte i Brescia i norditalienska regionen Lombardiet, har de senaste 10 åren etablerat sig på marknaden för etikett- och smalbanepressar. Sedan år 2014 fungerar holländska Hancock-RC Group som Lombardis Europa-agent och valet av danska RR Print som agent i Norden ingår i en medveten strategi för att öka närvaron i denna del av Europa.

”Vi är redo för ytterligare tillväxt, speciellt nu när Lombardi fördubblar sin produktionskapacitet och satsar på state-of-the-art flexotryckpressar och på digital efterbehandlingsutrustning”, säger Henk Ockerse, VD för Hanckock-RC Group.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x