Invigning av Stora Ensos innovationscenter för biomaterial

PUBLICERAD: 17 december 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Stora Ensos koncernchef Karl-Henrik Sundström klipper|medan närings- och innovationsminister Mikael Damberg håller invigningsbandet sträckt.

Stora Enso har nu officiellt invigt sitt innovationscenter för biomaterial i Stockholm i närvaro av VD och koncernchef Karl-Henrik Sundström samt närings- och innovationsminister Mikael Damberg
Stora Ensos innovationscenter för biomaterial kommer att omfatta forskning, applikationer, affärsutveckling och strategisk marknadsföring. Genom att ersätta fossilbaserade produkter med förnybara lösningar från biomassa, exempelvis trä, fokuserar centret på samhällsutmaningar som klimatförändringar, ökad urbanisering samt frågor om vatten- och markanvändning.

”Innovationscentret i Stockholm är ytterligare ett viktigt steg i Stora Ensos transformation till ett företag inom förnybara material. Det bygger vidare på vår långa och världsomspännande tradition inom skogsbruk, som – i kombination med tillgång till miljövänliga råmaterial och vår expertis inom fiber – kan skapa lösningar, som är till nytta för våra kunder och slutanvändare inom olika branscher och marknader”, säger Karl-Henrik Sundström, VD och koncernchef på Stora Enso

För närvarande arbetar 40 personer på centret och enligt beräkningarna kommer man i slutet av 2017 att ha cirka 100 anställda, vilka kommer att rekryteras både inom företaget och externt.

Innovationscentret, som är beläget i Nacka, täcker en yta på 4.900 kvadratmeter och inrymmer bland annat ett toppmodernt laboratorium på 1.600 kvadratmeter.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax