Investerare i USA köper DS Smiths plastdivision

PUBLICERAD: 10 mars 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Dryckesbackar, tillverkade av återvunnen plast, är en av många produkter som produceras inom DS Smiths plastdivision.

Brittiska förpackningsföretaget DS Smith meddelar i en pressrelease att man säljer sin plastdivision till USA-baserade investeringsbolaget Olympus Partners för 585 miljoner dollar (drygt 5,5 miljarder kronor).

Affären, som är villkorad godkännande från berörda konkurrensmyndigheter, beräknas vara genomförd under andra halvåret 2019.

Plastdivisionen hos DS Smith,som endast utgör en mindre del av bolagets verksamhet, producerar formgjutna, flexibla och styva förpacknings- och andra produkter samt cellplastprodukter. I plastdivisionen ingår även bag-in-box-lösningar och produktionslinjer under varumärket Rapak.. Totalt består DS Smiths plastdivision av 25 enheter i 12 länder i Europa, Nordamerika, Asien och Oceanien. Verksamhgetsåret 2018 gick divisionen med en vinst före skatt på 28 miljoner pund (ca 343 miljoner kronor).

DS Smith skriver i pressmeddelandet att försäljningen av plastdivisionen är ett viktigt steg i bolagets strategi att bli ledande inom hållbara förpackningar och att minska företagets skulder genom avyttringar. Försäljnngen av plastdivisionen förväntas resultera i en betydande vinst men endast ha ett marginellt inflytande på DS Smiths totala resultat.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x