Investerare i USA köper DS Smiths plastdivision

PUBLICERAD: 10 mars 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Dryckesbackar, tillverkade av återvunnen plast, är en av många produkter som produceras inom DS Smiths plastdivision.

Brittiska förpackningsföretaget DS Smith meddelar i en pressrelease att man säljer sin plastdivision till USA-baserade investeringsbolaget Olympus Partners för 585 miljoner dollar (drygt 5,5 miljarder kronor).

Affären, som är villkorad godkännande från berörda konkurrensmyndigheter, beräknas vara genomförd under andra halvåret 2019.

Plastdivisionen hos DS Smith,som endast utgör en mindre del av bolagets verksamhet, producerar formgjutna, flexibla och styva förpacknings- och andra produkter samt cellplastprodukter. I plastdivisionen ingår även bag-in-box-lösningar och produktionslinjer under varumärket Rapak.. Totalt består DS Smiths plastdivision av 25 enheter i 12 länder i Europa, Nordamerika, Asien och Oceanien. Verksamhgetsåret 2018 gick divisionen med en vinst före skatt på 28 miljoner pund (ca 343 miljoner kronor).

DS Smith skriver i pressmeddelandet att försäljningen av plastdivisionen är ett viktigt steg i bolagets strategi att bli ledande inom hållbara förpackningar och att minska företagets skulder genom avyttringar. Försäljnngen av plastdivisionen förväntas resultera i en betydande vinst men endast ha ett marginellt inflytande på DS Smiths totala resultat.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax