Interroll lanserar nytt system för automatiserad sortering

PUBLICERAD: 9 mars 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Interrolls Split Tray Sorter MT015S är lämplig för hantering av produkter inom bland annat e-handel. (Bild Interroll. Bilden är ett montage)|”Vi fokuserar inte bara på teknisk prestanda och kvalitet utan också på mycket korta leveranstider för våra kunder”, säger Steffen Flender.

Interroll, med huvudsäte i schweiziska Sant’Antonino, har breddat sitt sortiment av automatiserade sorteringslösningar och lanserat Split Tray Sorter MT015S, som är lämpligt för hantering av produkter inom bland annat e-handel, mode, läkemedel och paketdistribution.

Interroll skriver i ett pressmeddelande att systemet bygger på beprövade mekaniska designprinciper från andra Interroll-sorterare. Den nya Split Tray Sorter har automatisk sortering av transporterat gods, som väger upp till 12 kg. Den uppges ha maximal tillgänglighet, lång livslängd och snabb ROI (Return on Investment).

”Dessa kompakta och flexibelt utbyggbara system är särskilt lämpliga för systemintegratörer som vill göra det möjligt för sina kunder att implementera e-handel eller omnichannel-strategier, som är lika kraftfulla som de är ekonomiska, till exempel inom mode- eller läkemedelsindustrin”, skriver Interroll.

Redan under planeringen och utvecklingen av den nya Interroll Split Tray Sorter har man tagit särskild hänsyn till effektiva tillverkningsprocesser för att uppnå optimala fördelar för kunder och slutanvändare.

”Eftersom korta projektledtider ger våra kunder en avgörande konkurrensfördel fokuserade vi inte bara på teknisk prestanda och kvalitet utan också på mycket korta leveranstider för våra kunder. Med Split Tray Sorter erbjuder vi nu en innovativ lösning inom bassegmentet”, säger Steffen Flender, VD för Interroll Automation GmbH.

Systemet har ett modulärt och konfigurerbart maskinstyrningssystem, vilket gör att det kan tas i drift enkelt, snabbt och säkert och sedan anslutas till kundernas existerande varuhanteringssystem.

”Dessutom erbjuder systemen möjlighet att spela in, visualisera och bearbeta driftstatus i realtid och generera
användbara driftsdata – viktiga förutsättningar för prediktivt underhåll och Industry 4.0-tillämpningar”, säger Florian Funk, Global Product Manager för Sorters på Interroll.

Systemet är flexibelt och kan lätt anpassas till förändrade materialflödesprocesser tack vare dess modulära utbyggbarhet. Dessutom kan flödet av varor till sorteraren enkelt automatiseras genom tillval av Interroll Top Loader, som är baserad på teknologin hos matningstransportörer för crossbeltsorters. I kombination med MCP (Modular Conveyor Platform) och en trycklös ackumuleringsanslutning till märknings- eller förpackningsmaskiner kan denna lösning till och med användas för att automatisera nedströms arbetsprocesser från plockning till frakt, om så önskas.

—————————————–
Interroll Group, som grundades 1959, är en ledande global leverantör av materialhanteringslösningar. Företaget erbjuder ett brett utbud av plattformsbaserade produkter och tjänster som exempelvis transportrullar, trummotorer och drivenheter för transportsystem, transportörer, sorterare och rullfackssystem.
Interrolls produkter används bland annat inom drycker, livsmedel, mode, bilindustri, m fl samt inom e-handel och på flygplatser och inom express- och posttjänster.
Interroll har huvudkontoret i Schweiz och ett globalt nätverk med 34 företag. Omsättningen är ca 559,7 miljoner CHF (ca 5,133 miljarder kronor) och antalet anställda 2.400 (2019).

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax