interpack 2017 – Love a Fair Gerhard Schubert slog an tonen

PUBLICERAD: 7 maj 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Först ut av storföretagen med presskonferens var tyska Gerhard Schubert GmbH Verpackungsmaschinen.|Ralf Schubert (med mikrofon) och Gerald Schubert (halvt skymd) är söner till grundaren Gerhard Schubert och de som höll i koncernens presskonferens.

Först ut av alla företag med en presskonferens på interpack 2017 var tyska förpackningskoncernen Gerhard Schubert GmbH Verpackungsmaschinen och där slogs tonen an för det som dominerar hos alla maskintillverkare på mässan, nämligen begreppet Industry 4.0.

Industry 4.0 står i första hand för digitalisering och begrepp som Big Data och The Cloud syns överallt.

Schubert lanserar begreppet GRIPS, en plattform som gör det möjligt att hålla alla maskiner runt om í världen uppkopplade. Systemet ger till exempel varningar till användaren att vissa detaljer måste bytas inom en viss tid annars kommer maskinen att stå stilla.

”Målsättningen är maskiner som aldrig står stilla – en dröm för många chefer”, säger Gerald Schubert.

———————————————-
Industri 4.0/Industrie 4.0/Industry 4.0 eller fjärde industriella revolutionen är en samlande term för en rad teknologier och koncept inom automation, processindustriell IT och tillverkningsteknologier. Konceptet har koppling till Internet of Things och ger att varje produkt i produktionskedjan bär med sig information om vart den ska och hur, för att fabriken ska kunna organisera sig själv. Målet är produktion med kortare omställnings- och ledtider, färre fel, mer flexibilitet och ingen tidskrävande programmering. Konceptet ses som en lösning för återindustrialisering av västvärlden.
Termen den fjärde industriella revolutionen användes först vid industrimässan Hannovermässan år 2011.
De tre övriga industriella revolutionerna är i ordning ångmaskinen, elektriciteten och elektroniken.
(Källa Wikipedia)

Text Bo Wallteg & JP Press

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium