interpack 2017 – Love a Fair 170.500 kom till mässan!

PUBLICERAD: 10 maj 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Dags att rulla hem efter en intensiv vecka! Nu är siktet inställt på nästa interpack|som arrangeras i maj år 2020. (Bild: Messe Düsseldorf/ctillmann)
|Cirka 170.500 besökare kom till årets interpack. (Bild: Messe Düsseldorf/ctillmann)
|”interpack är en viktig mötesplats där leverantörer och kunder från hela världen träffas för att nätverka och göra affärer”

170.500 besökare kom till årets interpack i Düsseldorf för att se vad 2.865 företag hade att visa upp i sin montrar. Och tre av fyra kom från länder utanför Tyskland, och antalet länder som fanns representerade bland besökarna var inte mindre än 168 stycken.
Det framgår av den pressrelease, som ledningen för interpack publicerade i samband med att mässan – efter sju intensiva dagar – stängde i går, den 10 maj.

Av pressmeddelandet kan man också utläsa att andelen beslutsfattare bland mässbesökarna som vanligt var högt – inte mindre än 75 procent av dem var personer i chefspositioner eller med andra beslutsfattande funktioner.

”interpack är en ´måste-mässa´ för alla företag i branschen och ger en unik inspiration och insikt. Mässan är inte bara en oöverträffad möjlighet för företagen att vart tredje år visa upp sig och sina produkter, utan den är även en viktig mötesplats där leverantörer och kunder från hela världen träffas för att nätverka och göra affärer”, konstaterar Friedbert Klefenz, VD för interpack 2017.

Besökarna var också nöjda med vad 2017 års interpack hade att bjuda. Av de som svarade på den officiella enkät, som genomfördes på mässan, så var det nästan 98 procent som sade sig var nöjda eller mycket nöjda med årets mässa.

”interpack har än en gång eftertryckligt bevisat att den är förpackningsvärldens viktigaste händelse och största innovationsplattform. Vårt koncept ´interpack alliance´ har ökat vår exponering på världens tillväxtmarknader och gjort att vi nu lockar ännu fler högkvalitativa förpackningsexperter till Düsseldorf”, säger Messe Düsseldorfs VD Hans Werner Reinhard i en kommentar.

Nästa gång interpack arrangeras blir i maj 2020. Och då kommer det väldiga mässområdet vid Rhens strand att ha fått en ny ”Ingång Syd” och en ny mässhall 1.
Exakta datum för mässan 2020 är ännu inte fastställda, men meddelas senare.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium