interpack 2017: frukostar med bioplastkonferenser

PUBLICERAD: 20 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

En av initiativtagarna till bio!PAC 2017 är holländska Caroli Buitenhuis

I samband med årets interpack i Düsseldorf i början av maj kommer det under tre dagar att arrangeras frukostkonferenser om bioplaster och biobaserade förpackningar.
Evenemanget, som fått namnet bio!PAC 2017, äger rum mellan kl. 08.00 och 12.30 de tre första interpack-dagarna, dvs. 4, 5 och 6 maj.

Det fullspäckade programmet består av sammanlagt ett 30-tal intensiva 20-minuters föredrag av experter, tillverkare och användare inom bioplaster och biobaserade förpackningar samt representanter från bioplastrelaterade organisationer, forskningsinstitut, m fl.

Bakom konferenskonceptet bio!PAC 2017 står den europeiska bioplastorganisationen European Bioplastics och konsultföretaget Green Serendipity och dess grundare holländska Caroli Buitenhuis, som är verksam som konsult inom bioplaster, biobaserad förpackning och bioekonomi. Caroli Buitenhuis  har bland annat initierat bildandet av innovationsinitiativet Biobased Packaging Innovations och organisationen Holland Bioplastics samt det holländska plaståtervinningssystemet TassenBol.

I programförklaringen till bio!PAC 2017 skriver arrangörerna bland annat:
”Plast i förpackningar behöver inte nödvändigtvis tillverkas av petroleumbaserade polymerer. De flesta förpackningar har kort livslängd och ger därför upphov till stora mängder avfall. Följaktligen är det viktigt att använda de lämpligaste råvarorna och genomföra bra ”end-of-life”-lösningar. I detta sammanhang måste biobaserade och komposterbara material spela en viktig roll.”

Bland medverkande företag, organisationer i det digra och intressanta programmet under de tre frukostkonferenserna kan nämnas Corbion, NatureWorks, Taghleef, Bio4Pack, BASF, BillerudKorsnäs/Fibreform, Futamura, Braskem, Rodenburg Biopolymers, European Bioplastics, nova-Institute, Holland Bioplastics, Green Serendipity, m fl.

bio!PAC-konferenserna kommer att hållas i direkt anslutning till interpack 2017 i en av paviljongerna i Congress Center Süd på mässområdet Meese Düsseldorf. De som anmäler sig till konferenserna får också entrébiljett till interpack (en biljett per konferensdag), etc.

Mer info om bio!PAC 2017 hittar man HÄR och det omfattande programmet finns HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x