Internationella experter till Packbridge Research Forum

PUBLICERAD: 1 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi är stolta över att i år ha attraherat ledande internationella forskare från hela världen”, säger Johan Mårtensson, VD i Packbridge.
|Den senaste utvecklingen och forskningen inom cirkulär ekonomi står på agendan, när Packbridge Research Forum arrangeras i Lund den 26 april i år. 

I april är det åter dags för den uppmärksammade konferensen Packbridge Research Forum, Internationella experter från USA, Australien, Tyskland, Norge och Sverige kommer att finnas på plats för att diskutera den senaste utvecklingen och forskningen inom cirkulär ekonomi. Årets konferens fokuserar på tre ämnen: hållbara material, återvinning och matsvinn.

Förpackningsklustret Packbridge skriver i ett pressmeddelande att konferensen Packbridge Research Forum på några år har blivit en av de viktigaste mötesplatserna i Europa för förpackningsindustrin, varumärkesägare och akademin. Forskningen inom förpackningar är intensiv på många universitet och institutioner. Mycket intressant fakta och kunskap skapas, material som industrin kan använda och utveckla och därmed ge både sig själv och forskningen ett högre värde. Den akademiska och institutionella världen behöver bra kanaler för att sprida resultaten av sin forskning och man har insett att Packbridge Research Forum är ett effektivt sätt att nå ut.

”Nytt för i år är att vi inte bara lyssnar på ledande forskare utan att vi också får möjlighet att diskutera med dem under eftermiddagens workshops. Packbridge Research Forum ger en unik uppdatering om var förpackningsforskning är och vad vi kan förvänta oss av framtiden”, säger Johan Mårtensson, VD för Packbridge.

Mellan 100 och 150 deltagare förväntas till årets konferens, som i år äger rum den 26 april på Palaestra i Lund.

”Intresset är stort för den här dagen och vi är stolta över att i år ha attraherat ledande internationella forskare från hela världen”, säger Johan Mårtensson.

Mer info om Packbridge Research Forum finns HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x