Internationell ”trävecka” tar upp smarta förpackningar

PUBLICERAD: 5 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Skogen och dess avkastningsprodukter får allt större betydelse

Smarta förpackningar och nanocellulosa är några av punkterna, som ska behandlas, när International Wood Biorefining Week (IWB Week), äger rum på Stockholmsmässan 24-26 maj.
Träbaserade produkter och bränslen får allt större betydelse, när det gäller att möta framtidens krav på hållbarhet och för att lösa klimatfrågan. Skogsindustrin kommer att spela huvudrollen i denna omvandling.  IWB Week kommer med utställning, seminarier och konferenser att belysa möjligheterna för den träbaserade bioraffineringsindustrin.
Syftet med IWB Week är att skapa en mötesplats för skogsindustrin och visa upp de möjligheter, som industrin kan erbjuda för att möta förväntningarna på hållbarhet. 

Evenemanget invigs av landsbygdsminister Sven-Erik Bucht. Under den första dagen kommer fokus att vara på marknader för biobaserade produkter. Det kommer att hållas ett seminarium om hållbar och smart ekonomi, som tar hänsyn till miljön. Några av programpunkterna under de andra dagarna är avancerade biodrivmedel, biokraftsvärme, nanocellulosa, smarta förpackningar, kolfiber, byggnader byggda i trä, cellulosatextil och möjligheten att använda trä inom livsmedelsproduktionen. Konferensen avslutas med ett seminarium om industrins framtid. 

IWB Week erbjuder också en internationell utställning med cirka 170 deltagande företag från nästan alla europeiska länder samt Kanada, Kina och Indien. På mässområdet kan besökarna dessutom besöka en utställning med produkter tillverkade av träbaserade innovativa material samt en samlingsmonter med nästan 40 olika tidningar, som stödjer evenemanget. 

I samband med IWB Week kommer Innventia den 24 maj att släppa sin tredje Global Outlook Report, som har titeln ”A Cellulose-Based Society”.

IWB Week arrangeras av Svebio, Adforum, Elmia och Nordisk Papperstidning & Business. De ledande forsknings- och teknikföretagen VTT Technical Research Centre of Finland och svenska Innventia är båda konferenspartner till evenemanget.

Program och mer info finns på www.iwbweek.com

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x