Internationell etiketträff när Strongpoint visade ny press

PUBLICERAD: 12 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Intresset för HP Indigo 8000-pressen var stort hos besökarna och frågorna många.
|Här demonstreras den digitala etikettpressen HP Indigo 8000.
|Stansen AGB Fast Track kan klara hastigheter upp till 150 meter i minuten.
|Leif Persson är VD på Strongpoint.

I vecka 10 var det fullt hus i flera dagar hos etikettryckeriet Strongpoint i Malmö. Etikettryckare från Spanien, Italien, Frankrike, Ryssland och flera andra länder fanns på plats för ett evenemang, arrangerat av HP Indigo.
Under två dagar körde man samma program för två olika grupper med etikettryckare, drygt femtio per dag, medan den tredje dagen var intern för de anställda. 

Strongpoint flyttade förra året in i nya, väl tilltagna, lokaler i Malmö och investerade också i en HP Indigo 8000, den nya etikettpressen, som presenterades på drupa och som jobbar i hastigheter upp till 80 meter i minuten. Dessutom placerade man en AGB Fast Track stans off line i anslutning till pressen. Även denna hade sin premiär på drupa och klarar hastigheter på upp till 150 meter per minut, samtidigt som omställningstiderna är mycket korta. 

Dessa två maskiner var huvudanledningen till att alla dessa tryckare befann sig i Malmö. HP indigo fick hjälp av Strongpoint att dels visa maskinen i drift, dels att köra ett intressant seminarieprogram under en del av dagen. Det var öppna dörrars politik hos Strongpoint, som utan att tveka även släppte in svenska kolleger i produktionshallen.

Packnews ochg tidningen nord emballage var på plats och i nästa nummer av tidningen kan du läsa lite mer om dessa dagar och vad som blev sagt under seminariedelen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Evolabel siktar på ökning på den amerikanska marknaden

Den svenska tillverkaren av print-and-apply maskiner, Evolabel, visade sina lösningar på interpack. Evolabel är en stor leverantör av den här typen av märkningsutrustningar, men man jobbar lite i det tysta.
Magnx

Nu ökar användningen av plastbärkassar

Årsförbrukningen i Sverige för typen av plastbärkassar som mat vanligtvis bärs hem i var 17 kassar per person under 2022. Det är en liten ökning från 2021.
glada påsar

Europapremiär för digital etikettstans

Packnews bevakade den nyligen avslutade Fespamässan i München. Hos företaget Jwei var en digital etikettstans för små och större etikettproduktioner var en av nyheterna.
Primotek_Rise-1024x768x

Automatiserad inpackning av stora gods spar pengar och miljö

Pruszyński Sp. z o.o är en stor polsk tillverkare av takplåtar och fasader av stål som nu har installerat förpackningslinjen RoRo StretchPack på sin anläggning i Polen.
Pruszynski - packed productx