Interaktiv webbkatalog med 600 glasflaskor och -burkar i 3D

PUBLICERAD: 10 april 2019
UPPDATERAD: 25 januari

I Ardaghs webbkatalog kan kunderna med hjälp av ett 3D CAD-verktyg ingående studera företagets utbud av cirka 600 glasflaskor och –burkar.

Glas- och metallförpackningskoncernen Ardagh Group lanserar den 17 april en interaktiv webbkatalog, där cirka 600 glasflaskor och –burkar kan studeras i 3D.

Ardagh skriver i ett pressmeddelande att kunder och intressenter med hjälp av ett integrerat 3D CAD-program i katalogen kan studera det stora utbudet av glasförpackningar ur ett naturtroget 360-graders perspektiv. Flaskorna och burkarna kan vändas och snurras åt alla håll och enligt Ardagh ska man till och med kunna titta inuti glasförpackningarna.

”Kunderna kan leka med det nya 3D-verktyget för att få en känsla för form och storlek på varje flaska och burk, innan de börjar den grafiska designen. Vi vill hjälpa dem att visualisera produkten som den kan se ut på hyllan”, säger Ardagh Groups marknadsdirektör Barbara Macialczyk.

”Vi arbetar i 3D varje dag och då känns det rätt att ge våra kunder samma interaktiva upplevelse, där man till och med kan se hur ljuset reflekteras i en flaska eller burk!”, säger Ardagh Groups produktdesignchef Chris Barker.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx