Två dagars intensivt juryarbete för att hitta ScanStar-vinnarna

PUBLICERAD: 14 juni 2019
UPPDATERAD: 25 januari

ScanStar-juryn under en fotopaus. Fr. v.: Bo Wallteg, nord emballage (medierepresentant), Lasse Lavrsen, Toms, Danmark, Hanna Koivula, Helsingfors universitet, Sandra Pousette, RISE, Sverige, Kari Bunes, Norsk Emballasjeforening, Per Öyvind Nordberg, Norsk Emballasjeforening (som ledde juryarbetet), Antro Säilä, Finska förpackningsföreningen (observatör) och Ole Anton Bakke, Jotun.

Under två intensiva dagar har juryn för ScanStar 2019 sammanträtt för att hitta vinnarna i tävlingen.
Norsk Emballasjeforening är värd för årets upplaga av Scanstar, varför mötet hölls i Oslo.

Juryn, stadgeenligt bestående av sex personer (med en medierepresetant) plus en observatör, hade 20 bidrag att bedöma denna gång, och som vanligt var det inget lätt arbete att utse vinnarna.

Någon eller några utkristalliserades tämligen snabbt som vinnare, resten föregicks av intensiva diskussioner. När arbetet var klart hade drygt hälften av bidragen fått en ScanStar.

Kvaliteten på årets bidrag var hög och det gör arbetet ändå svårare, då alla inte kan vinna. Jämfört med förra årets ScanStar var dock andelen vinnare högre i år. Övergripande dominerades tävlingen av bidrag som ersätter plast, bidrag som kan vara lösningar på matsvinn och bidrag som ger effektivare transporter.

De vinnande bidragen kommer att tillkännages den 26 augusti. Prisutdelningen sker i anslutning till Emballasjedagarna i norska Sandefjord den 14 och 15 november.

Text: Bo Wallteg

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Nordic Paper får tillstånd för utökad produktion i Bäckhammar

Mark- och miljödomstolen i Vänersborg har i slutet av januari gett tillstånd för utökad produktion vid Nordic Papers anläggning i Bäckhammar.
Matvaror i papper_51

Högre krav på livsmedelssäkerhet gynnar Mobergs Produktkontroll

Mobergs Produktkontroll är en av de ledande leverantörerna av kontrollutrustning för livsmedelsindustrin och andra områden. Kraven på säkerhet ökar vilket tydligt gynnar företaget.
Fredrik2

Bra tryck i förpackningssektorn hos Heidelberg

Av Heidelbergs kvartalsrapport för det tredje kvartalet framgår det att koncernen utvecklas bra. Extra bra går det för pressar till förpackningssektorn.
03_Ludwin_Monz