Intelligent plattform förenklar logistiken mellan processteg

PUBLICERAD: 28 maj 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Plattformen KUKA Mobile Plattform 1500 kan röra sig i alla riktningar och hämta och lämna verktyg och material mellan olika produktionsceller.

Robotspecialisten KUKA har lanserat den autonoma plattformen KUKA Mobile Plattform 1500, som sköter logistiken mellan olika processteg.
Plattformen ingår i KUKA:s satsning på mobila produkter, som syftar till att underlätta industrikunders tillverkningsprocesser och en uppföljning på den mobila transportplattformen omniMOVE, som ger en kraftfull och exakt hantering av tunga laster.

”Den nya mobila plattformen KMP 1500 är vårt svar på tillverkningsindustrins ökade krav på kortare reaktionstider och större flexibilitet i tillverkningsprocessen. Den möjliggör en flexibilitet i produktionen som tidigare varit otänkbar”, säger KUKA Nordics VD Jonas Glimdén.

KMP 1500 är en plattform som enkelt integreras i tillverkningen och sköter logistiken mellan de olika processtegen.

”Tidigare stelbenta lösningar med på förhand definierade vägar hör inte hemma i dagens tillverkningsindustri. För att möta de ökade kraven på kortare reaktionstider och större flexibilitet utvecklar KUKA intelligenta, autonoma fordon, som förser produktionsceller med material och verktyg”, berättar Jonas Glimdén.

Den nya mobila plattformen optimerar logistikhanteringen genom att ge en kostnadseffektiv lösning för att hämta och lämna vid lager eller mellan tillverkningsprocesserna. Det fria rörelsemönstret och möjligheten att fördela uppgifter via fleet management plattformen skapar förutsättningar för moderna produktionskoncept.

KMP 1500 kan från stillastående läge förflytta sig i alla riktningar, vilket ger platsbesparande och extremt precisa automatiserade logistiklösningar. Och med en bärlast på upp till 1.500 kg är den stark och transporterar produkter och verktyg genom hela tillverkningsprocessen på ett säkert sätt.

”Trots att vi precis lanserat produkten, har vi redan ett stort antal förfrågningar från våra kunder, det är uppenbart att detta är en typ av lösning många har väntat på”, sammanfattar Jonas Glimdén.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium