Instrument för färgmätning på flexibel förpackningsfilm

PUBLICERAD: 17 april 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya spektrofotometern eXact Xp från X-Rite och Pantone ger noggrann färgmätning på flexibla förpackningsfilmer.

eXact Xp är namnet på ett nytt instrument från X-Rite och dotterbolaget Pantone, som ger exakt färgmätning på olika typer av flexibla förpackningsfilmer.
Det nya instrumentet, som ingår i företagets portfölj av spektrofotometrar under varumärket eXact, är designad för att hjälpa förpackningstryckare och konverterare att mäta och justera färgtryck på flexibla filmmaterial. Även tillverkare och leverantörer av skrivare, bläck prepresstjänster kan använda det nya handhållna instrumentet för att bättre förstå, få kontroll och hantera färger och färgtryck på flexibla filmer.

”Även de mest noggranna konverterare kan uppleva att det är svårt att mäta färg korrekt på flexibla filmsubstrat. För vissa filmtyper kan mätresultatet variera beroende på spektrofotometerns placering i förhållande till filmens extruderingsriktning. Men eXact Xp tar hänsyn till detta och ger alltid noggrann färgmätning” skriver X-Rite och Pantone.

”Kostnaderna om det blir fel färg på en förpackning kan bli betydande. En förpackningskonverterare, som mäter färgen fel, riskerar att få underkänt av kunden, vilket resulterar i tidsödande och dyra omarbetningar och kanske stora mängder tryck, som blir till avfall”, säger Chris Winczewski, produktmarknadschef hos X-Rite.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x