Inpac hämtar sin nye chef från livsmedelsindustrin

PUBLICERAD: 16 oktober 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Henrik Nyberg

Lundbaserade förpackningsföretaget Inpac AirContainer Holding (Inpac) har rekryterat Henrik Nyberg som ny koncernchef. Henrik Nyberg kommer närmast från rollen som VD för Bjuvföretaget Ceres i Skåne AB, som är en livsmedelsproducent med huvudsaklig inriktning på barnmat och mjölkersättning. Produkter från Ceres säljs bland annat av Lantmännen under varumärke Kung Markatta.

”Det är med stor glädje jag kan presentera Henrik Nyberg som ny koncernchef i Inpac. Henrik har lång och framgångsrik erfarenhet av att leda producerande enheter inom livsmedel och läkemedel, utveckla organisationer genom förändringsprocesser och skapa nya affärsmöjligheter. Vidare har Henrik ett stort kommersiellt driv, bred erfarenhet av att leda och växa medarbetare samt präglas starkt av affärsmannaskap vilket borgar för att vi skall kunna ha ett bra tempo i vidareutvecklingen av Inpacs verksamhet”, säger Karl Tobieson, som är VD i Inpacs moderbolag MedCap.

Henrik Nyberg, som efterträder Inpacs nuvarande VD och delägare Peter Thulin, tillträder sin nya tjänst senast den 1 april 2018. Peter Thulin kommer att kvarstå som VD till dess och kommer sedan under en övergångstid att stå till styrelsens förfogande och för att kunna stötta Henrik och styrelsen efter VD-skiftet.

”Det skall bli riktigt spännande att få medverka till Inpacs framtida utveckling. Inpac har stor potential att växa från sin nuvarande solida plattform med ett brett och väl positionerat erbjudande”, säger den tillträdande koncernchefen Henrik Nyberg i en kommentar.

Inpacs verksamhetsområde omfattar bland annat förpackningar och förpackningstjänster inom främst läkemedel och livsmedel.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x