Inpac hämtar sin nye chef från livsmedelsindustrin

PUBLICERAD: 16 oktober 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Henrik Nyberg

Lundbaserade förpackningsföretaget Inpac AirContainer Holding (Inpac) har rekryterat Henrik Nyberg som ny koncernchef. Henrik Nyberg kommer närmast från rollen som VD för Bjuvföretaget Ceres i Skåne AB, som är en livsmedelsproducent med huvudsaklig inriktning på barnmat och mjölkersättning. Produkter från Ceres säljs bland annat av Lantmännen under varumärke Kung Markatta.

”Det är med stor glädje jag kan presentera Henrik Nyberg som ny koncernchef i Inpac. Henrik har lång och framgångsrik erfarenhet av att leda producerande enheter inom livsmedel och läkemedel, utveckla organisationer genom förändringsprocesser och skapa nya affärsmöjligheter. Vidare har Henrik ett stort kommersiellt driv, bred erfarenhet av att leda och växa medarbetare samt präglas starkt av affärsmannaskap vilket borgar för att vi skall kunna ha ett bra tempo i vidareutvecklingen av Inpacs verksamhet”, säger Karl Tobieson, som är VD i Inpacs moderbolag MedCap.

Henrik Nyberg, som efterträder Inpacs nuvarande VD och delägare Peter Thulin, tillträder sin nya tjänst senast den 1 april 2018. Peter Thulin kommer att kvarstå som VD till dess och kommer sedan under en övergångstid att stå till styrelsens förfogande och för att kunna stötta Henrik och styrelsen efter VD-skiftet.

”Det skall bli riktigt spännande att få medverka till Inpacs framtida utveckling. Inpac har stor potential att växa från sin nuvarande solida plattform med ett brett och väl positionerat erbjudande”, säger den tillträdande koncernchefen Henrik Nyberg i en kommentar.

Inpacs verksamhetsområde omfattar bland annat förpackningar och förpackningstjänster inom främst läkemedel och livsmedel.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x