Innventia kraftsamlar och genomför omorganisation

PUBLICERAD: 4 april 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”Nu får vi bättre möjligheter att möta industrins utmaningar”|säger VD Birgitta Sundblad.

Forskningsföretaget Innventia kraftsamlar inför en framtida bikoekonomi och genomför en omorganisation, där verksamheten från den 1 april kommer att bedrivas i de två nya affärsområdena ”Bioraffinaderi & biobaserade material” respektive ”Papperstillverkning & förpackningar”. Samtidigt har man inrättat en strategisk funktion inom området bioekonomi.

Verksamheten inom Bioraffinaderi & biobaserade material leds av Catharina Ottestam och Papperstillverkning & förpackningar av Marco Lucisano. Peter Axegård ansvarar för den strategiska funktionen inom bioekonomi.

Baserat på Innventias styrka inom cellulosavetenskap kopplar Bioraffinaderi & biobaserade material samman de kompetenser, som krävs för att ta fram substanser, som kan sättas ihop till funktionella material och kemikalier. I vissa fall handlar det om nya marknader och nya tillämpningar, som ska bidra till en växande bioekonomi.
Inom affärsområde Papperstillverkning & förpackningar har man med den nya organisationen länkat ihop värdekedjan från material, via produktionsteknik till tillämpning och användning. Det rimmar också väl med det ökande behovet av demonstration för att möjliggöra uppskalning och industriell implementering.

”Genom den nya organisationen, med en gruppering kring råvara och material och en gruppering kring tillämpningar, får vi bättre möjligheter att möta industrins utmaningar. Den harmonierar också med strategierna för en starkare svensk institutssektor genom RISE (Research Institutes of Sweden), säger Innventias VD Birgitta Sundblad.

Sedan årsskiftet har Innventia även ny CFO. Hon heter Anna Rungård och kommer närmast från Karolinska Universitetsjukhuset

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x