Innventia kraftsamlar och genomför omorganisation

PUBLICERAD: 4 april 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”Nu får vi bättre möjligheter att möta industrins utmaningar”|säger VD Birgitta Sundblad.

Forskningsföretaget Innventia kraftsamlar inför en framtida bikoekonomi och genomför en omorganisation, där verksamheten från den 1 april kommer att bedrivas i de två nya affärsområdena ”Bioraffinaderi & biobaserade material” respektive ”Papperstillverkning & förpackningar”. Samtidigt har man inrättat en strategisk funktion inom området bioekonomi.

Verksamheten inom Bioraffinaderi & biobaserade material leds av Catharina Ottestam och Papperstillverkning & förpackningar av Marco Lucisano. Peter Axegård ansvarar för den strategiska funktionen inom bioekonomi.

Baserat på Innventias styrka inom cellulosavetenskap kopplar Bioraffinaderi & biobaserade material samman de kompetenser, som krävs för att ta fram substanser, som kan sättas ihop till funktionella material och kemikalier. I vissa fall handlar det om nya marknader och nya tillämpningar, som ska bidra till en växande bioekonomi.
Inom affärsområde Papperstillverkning & förpackningar har man med den nya organisationen länkat ihop värdekedjan från material, via produktionsteknik till tillämpning och användning. Det rimmar också väl med det ökande behovet av demonstration för att möjliggöra uppskalning och industriell implementering.

”Genom den nya organisationen, med en gruppering kring råvara och material och en gruppering kring tillämpningar, får vi bättre möjligheter att möta industrins utmaningar. Den harmonierar också med strategierna för en starkare svensk institutssektor genom RISE (Research Institutes of Sweden), säger Innventias VD Birgitta Sundblad.

Sedan årsskiftet har Innventia även ny CFO. Hon heter Anna Rungård och kommer närmast från Karolinska Universitetsjukhuset

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning