Innventia-blogg om papperstillverkning

PUBLICERAD: 27 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari


Det händer mycket spännande inom papperstillverkning just nu – och det vill forskningsinstitutet Innventia ta fasta på genom en nystartad blogg, där intresserade kan komma med synpunkter och frågor och få information om det senaste som händer i branschen.
”Vi går mot stora förändringar av både branschen och omvärlden – mot en bioekonomi, där allt fler material kan ersättas av nya produkter från skogen. Genom Innventia Paper Blog kan du hålla dig uppdaterad om nyheter, studier och resultat”, skriver Innventia i ett pressmeddelande.

På bloggen kommer man också att diskutera innehållet i Innventias senaste Global Outlook report: Papermaking Towards the Future och bloggbesökarna får tillfälle att möta involverade forskare och andra nyckelpersoner, som satsar allt för att möta framtiden, väl rustade i både tanke och handling.

”Var med oss och skapa framtiden för papperstillverkning. Låt oss berätta om våra tankar. Och tveka inte att berätta om dina! Vi lyssnar”, skriver Inneentia.

Innventia Paper Blog hittar du HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax