Innventia-blogg om papperstillverkning

PUBLICERAD: 27 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari


Det händer mycket spännande inom papperstillverkning just nu – och det vill forskningsinstitutet Innventia ta fasta på genom en nystartad blogg, där intresserade kan komma med synpunkter och frågor och få information om det senaste som händer i branschen.
”Vi går mot stora förändringar av både branschen och omvärlden – mot en bioekonomi, där allt fler material kan ersättas av nya produkter från skogen. Genom Innventia Paper Blog kan du hålla dig uppdaterad om nyheter, studier och resultat”, skriver Innventia i ett pressmeddelande.

På bloggen kommer man också att diskutera innehållet i Innventias senaste Global Outlook report: Papermaking Towards the Future och bloggbesökarna får tillfälle att möta involverade forskare och andra nyckelpersoner, som satsar allt för att möta framtiden, väl rustade i både tanke och handling.

”Var med oss och skapa framtiden för papperstillverkning. Låt oss berätta om våra tankar. Och tveka inte att berätta om dina! Vi lyssnar”, skriver Inneentia.

Innventia Paper Blog hittar du HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium