Innovia säljer all verksamhet inom bioplastfilmer till Japan

PUBLICERAD: 20 april 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Om försäljningen till Futamura i Japan går igenom

Brittiska Innovia Group har träffat en överenskommelse med japanska Futamura Chemicals Co., Ltd, som innebär att Futamura köper Innovia Films hela affärsområde inom cellulosabaserade filmer, vilket inkluderar affärsområdena Cellophane och NatureFlex.
Affären förväntas vara genomförd före utgången av juni månad i år.
Futamura Chemicals Co., Ltd, som är baserat i Nagoya, är en ledande japansk tillverkare av plast- och cellulosafilmer, som främst riktar sig till livsmedelsförpackningar. Med köpet räknar Futamura med att etablera sig på den europeiska marknaden för cellofan- och bioplastfilmer.

Innovia skriver i ett pressmeddelande att man i fortsättningen vill fokusera sin verksamhet på att utveckla sitt marknadsledande utbud av biaxialt orienterade polypropenfilmer (BOPP). Innovia räknar med att investera och utveckla nya produkter inom BOPP-området.

Innovia kommer också framöver att intensifiera sin verksamhet inom polymerer avsedda för det allt större utbudet av plastbaserade sedlar. Innovia är redan väletablerat som en ledande leverantör av tekniskt avancerade polymersedelsubstrat och företaget kommer innan utgången av det här året att ha tillverkat mer än 50 miljarder så kallade Guardian®-sedlar för centralbanker världen över.

Under senare år har Innovia Films gjort sig känt som en av de större leverantörerna och utvecklarna av bioplastfilm. Företagets cellulosabaserade bioplastfilmer under varumärket NatureFlex har blivit väl kända på marknaden, men trots detta väljer man nu alltså att sälja av hela bioplastverksamheten till Futamura.

”NatureFlex-filmerna tillverkas utifrån samma skogsbaserade råvaror som våra Cellophane-filmer och ingår således i försäljningsavtalet med Futamura. Innovia kommer inte att tillverka någon cellulosafilm, när affären är genomförd”, svarar Innovia Films globala kommunikationschef Patricia Pott på en direkt fråga från Packnews.se.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Rör vid flaskan och etiketten lyser upp

Coca-Cola har lanserat en speciell förpacknings med "Thor"-tema i begränsad upplaga i Brasilien. Den är försedd med OLED-teknik (Organic LED) från tyska Inuru. Tryckt elektronik har varit ett diskussionsämne i rätt många år inom förpacknings- och etikettindustrin, men det riktiga genombrottet har låtit vänta på sig. Möjligen är det Inuru som kommer att stå för det.
Thors

UPM Raflatac stänger fabrik i Tyskland

UPM Raflatac har beslutat sig för att permanent stänga sin fabrik i Kaltenkirchen i Tyskland för att förbättra organisationens samlade effektivitet och räntabilitet.
raf_tim-kirchen-appointment

United Bankers skogsfond köper FiberLean

United Bankers fond Forest Industry Green Growth Fund (UB FIGG), har köpt etthundra procent av aktierna i FiberLean Technologies Ltd. Fiberlean tillverkar utrustning för framställning av MFC (Mikrofibrillär cellulosa) som ger pappersmassa nya egenskaper.
David-Walker