Innovia säljer all verksamhet inom bioplastfilmer till Japan

PUBLICERAD: 20 april 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Om försäljningen till Futamura i Japan går igenom

Brittiska Innovia Group har träffat en överenskommelse med japanska Futamura Chemicals Co., Ltd, som innebär att Futamura köper Innovia Films hela affärsområde inom cellulosabaserade filmer, vilket inkluderar affärsområdena Cellophane och NatureFlex.
Affären förväntas vara genomförd före utgången av juni månad i år.
Futamura Chemicals Co., Ltd, som är baserat i Nagoya, är en ledande japansk tillverkare av plast- och cellulosafilmer, som främst riktar sig till livsmedelsförpackningar. Med köpet räknar Futamura med att etablera sig på den europeiska marknaden för cellofan- och bioplastfilmer.

Innovia skriver i ett pressmeddelande att man i fortsättningen vill fokusera sin verksamhet på att utveckla sitt marknadsledande utbud av biaxialt orienterade polypropenfilmer (BOPP). Innovia räknar med att investera och utveckla nya produkter inom BOPP-området.

Innovia kommer också framöver att intensifiera sin verksamhet inom polymerer avsedda för det allt större utbudet av plastbaserade sedlar. Innovia är redan väletablerat som en ledande leverantör av tekniskt avancerade polymersedelsubstrat och företaget kommer innan utgången av det här året att ha tillverkat mer än 50 miljarder så kallade Guardian®-sedlar för centralbanker världen över.

Under senare år har Innovia Films gjort sig känt som en av de större leverantörerna och utvecklarna av bioplastfilm. Företagets cellulosabaserade bioplastfilmer under varumärket NatureFlex har blivit väl kända på marknaden, men trots detta väljer man nu alltså att sälja av hela bioplastverksamheten till Futamura.

”NatureFlex-filmerna tillverkas utifrån samma skogsbaserade råvaror som våra Cellophane-filmer och ingår således i försäljningsavtalet med Futamura. Innovia kommer inte att tillverka någon cellulosafilm, när affären är genomförd”, svarar Innovia Films globala kommunikationschef Patricia Pott på en direkt fråga från Packnews.se.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x