Innovativ e-handelsförpackning som levererar släta klädesplagg

PUBLICERAD: 25 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Wellpappförpackningen Rollor Packaging är utvecklad för att kunna leverera skrynkel- och veckfria klädesplagg, som köpa via e-handel. (Bild Smurfit Kappa/Rollor Packaging)

Holländska Rollor Packaging och Smurfit Kappa har utvecklat en innovativ wellförpackning för klädesplagg, som köps via e-handelsföretag på nätet.

Mängden klädesplagg, som köps och levereras via e-handel, ökar markant. Men att leverera kläder via postpaket kan ge problem, eftersom plaggen ofta blir skrynkliga och får oönskade veck i sådana konventionella platta transportförpackningar, som de flesta e-handelsföretag använder.

Men nu har Smurfit Kappa och dess partner, Den Haag-baserade företaget Rollor Packaging, utvecklat en annorlunda förpackning, som råder bot på det problemet.

Förpackningen är tillverkad i ett enda wellpappark och försedd med sinnrika bigningar och utstansningar, som gör att den kan rullas ihop till en sexkantig ”cylinder”, som dels ger fullgott transportskydd åt det förpackade klädesplagget, dels förhindrar att plagget skrynklas under transporten. Enligt Smurfit Kappa och Rollor Packaging hålls klädesplaggen i perfekt skick under hela leveransprocessen och kan efter uppackningen bäras direkt av mottagaren utan behov av strykning.

Wellpappförpackningen Rollor Packaging kan anpassas efter leverantörens önskemål vad gäller tryck av logotyper, produktnamn och annan grafisk information. Den kan också förses med ett speciellt bärhandtag.

Vid årets upplaga av globala förpackningstävlingen World Star tilldelades Smurfit Kappa en World Star-utmärkelse för den innovativa ”klädesrullen”.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x