Innovativ e-handelsförpackning som levererar släta klädesplagg

PUBLICERAD: 25 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Wellpappförpackningen Rollor Packaging är utvecklad för att kunna leverera skrynkel- och veckfria klädesplagg, som köpa via e-handel. (Bild Smurfit Kappa/Rollor Packaging)

Holländska Rollor Packaging och Smurfit Kappa har utvecklat en innovativ wellförpackning för klädesplagg, som köps via e-handelsföretag på nätet.

Mängden klädesplagg, som köps och levereras via e-handel, ökar markant. Men att leverera kläder via postpaket kan ge problem, eftersom plaggen ofta blir skrynkliga och får oönskade veck i sådana konventionella platta transportförpackningar, som de flesta e-handelsföretag använder.

Men nu har Smurfit Kappa och dess partner, Den Haag-baserade företaget Rollor Packaging, utvecklat en annorlunda förpackning, som råder bot på det problemet.

Förpackningen är tillverkad i ett enda wellpappark och försedd med sinnrika bigningar och utstansningar, som gör att den kan rullas ihop till en sexkantig ”cylinder”, som dels ger fullgott transportskydd åt det förpackade klädesplagget, dels förhindrar att plagget skrynklas under transporten. Enligt Smurfit Kappa och Rollor Packaging hålls klädesplaggen i perfekt skick under hela leveransprocessen och kan efter uppackningen bäras direkt av mottagaren utan behov av strykning.

Wellpappförpackningen Rollor Packaging kan anpassas efter leverantörens önskemål vad gäller tryck av logotyper, produktnamn och annan grafisk information. Den kan också förses med ett speciellt bärhandtag.

Vid årets upplaga av globala förpackningstävlingen World Star tilldelades Smurfit Kappa en World Star-utmärkelse för den innovativa ”klädesrullen”.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x