Innovation från Superfos: Lock med tvådelad sked

PUBLICERAD: 30 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Superfos nya plastlock|med integrerad

Danska RPC Superfos, som ingår i brittiska plastförpackningskoncernen RPC, har tagit fram ett nytt plastlock i diametern 75 millimeter. I locket finns en integrerad tvådelad sked.
Plastbägare med diametern 75 millimeter är vanliga till ätfärdiga mejeriprodukter, etc. Dessa bägare är i regel förslutna med en membranfolie och har ingen medföljande sked. Men med Superfos nya lock får nu konsumenterna en produkt, där man inte längre behöver tänka på att få tag på en sked, utan kan avnjuta innehållet direkt. 

”Vi har utvecklat ett lock med plats för en tvådelad sked, och locket passar till den lilla diameter, som oftast används för bägare med till exempel yoghurt eller chokladmousse. Det är en nyhet på förpackningsmarknaden. Vi lanserar denna lösning för att ge våra kunders produkter en ökad tillgänglighet och funktion, en produkt anpassad för vår tid helt enkelt”, säger Rikke Justenborg, Product Portfolio Manager hos RPC Superfos Stilling.

Den tvådelade skeden är tillverkad av polypropen. Locket är av APET och har en PET-försegling, som är lätt att ta bort. Det finns sex färger att välja mellan.

Rikke Justenborg berättar att det också går att kombinera skeden med en lösning för topping, till exempel müsli. Topping och sked hålls åtskilda, vilket säkrar god hygien.

Locket kan fås i valfri transparent färg. Därför går det att få många olika färgkombinationer för lock, bägare och försegling så att det går att skapa en förpackningsdesign, som konsumenterna lätt upptäcker i kyldisken.

Det nya lockalternativet är utvecklat med logistiken i åtanke. Därför har höjden hållits så låg som möjligt och bägaren är lätt att stapla oavsett om den är tom eller full.

Den nya locklösningen finns även för bägare med diametern 95 mm. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish