Inget behov av absorbent i innovativt livsmedelstråg

PUBLICERAD: 8 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Livsmedelstråget GravityTray har en bottenkonstruktion som eliminerar behovet av en speciell absorbent i tråget.

GravityTray är namnet på ett nytt plasttråg för livsmedel som kött, fågel och fisk. Tråget eliminerar behovet av speciella absorbenter som suger upp köttsafter, etc.

I stället för en speciell absorbent har GravityTray ett isolerat utrymme i botten av tråget, där köttsafter och andra vätskor samlas upp. Denna undre “kammare” är konstruerad så att vätska, som hamnat där, inte längre kan komma i kontakt med den förpackade produkten, inte ens om tråget vänds på sidan eller upp-och-ner. Avsaknaden av separat absorbent eliminerar också risken för att små absorbentpartiklar fastnar i produkten.

Det nya tråget kan tillverkas i olika plastmaterial som till exempel polypropen (PP) och PET och med olika barriäregenskaper. Förutom kött-, fågel- och fiskprodukter är tråget även lämpligt för packning av frukt och grönt.

GravityTray har genomgått flera lyckade tester och är nu färdigt att lanseras på marknaden. Det skriver GravityTray Ltd i ett pressmeddelande. Företaget är ett joint venture mellan entreprenörerna Luc van den Broek,Rinze Willemsen och andra internationellt erfarna industridesigners.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x