GravityTray är namnet på ett nytt plasttråg för livsmedel som kött, fågel och fisk. Tråget eliminerar behovet av speciella absorbenter som suger upp köttsafter, etc.
I stället för en speciell absorbent har GravityTray ett isolerat utrymme i botten av tråget, där köttsafter och andra vätskor samlas upp. Denna undre “kammare” är konstruerad så att vätska, som hamnat där, inte längre kan komma i kontakt med den förpackade produkten, inte ens om tråget vänds på sidan eller upp-och-ner. Avsaknaden av separat absorbent eliminerar också risken för att små absorbentpartiklar fastnar i produkten.
Det nya tråget kan tillverkas i olika plastmaterial som till exempel polypropen (PP) och PET och med olika barriäregenskaper. Förutom kött-, fågel- och fiskprodukter är tråget även lämpligt för packning av frukt och grönt.
GravityTray har genomgått flera lyckade tester och är nu färdigt att lanseras på marknaden. Det skriver GravityTray Ltd i ett pressmeddelande. Företaget är ett joint venture mellan entreprenörerna Luc van den Broek,Rinze Willemsen och andra internationellt erfarna industridesigners.