Inget behov av absorbent i innovativt livsmedelstråg

PUBLICERAD: 8 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Livsmedelstråget GravityTray har en bottenkonstruktion som eliminerar behovet av en speciell absorbent i tråget.

GravityTray är namnet på ett nytt plasttråg för livsmedel som kött, fågel och fisk. Tråget eliminerar behovet av speciella absorbenter som suger upp köttsafter, etc.

I stället för en speciell absorbent har GravityTray ett isolerat utrymme i botten av tråget, där köttsafter och andra vätskor samlas upp. Denna undre “kammare” är konstruerad så att vätska, som hamnat där, inte längre kan komma i kontakt med den förpackade produkten, inte ens om tråget vänds på sidan eller upp-och-ner. Avsaknaden av separat absorbent eliminerar också risken för att små absorbentpartiklar fastnar i produkten.

Det nya tråget kan tillverkas i olika plastmaterial som till exempel polypropen (PP) och PET och med olika barriäregenskaper. Förutom kött-, fågel- och fiskprodukter är tråget även lämpligt för packning av frukt och grönt.

GravityTray har genomgått flera lyckade tester och är nu färdigt att lanseras på marknaden. Det skriver GravityTray Ltd i ett pressmeddelande. Företaget är ett joint venture mellan entreprenörerna Luc van den Broek,Rinze Willemsen och andra internationellt erfarna industridesigners.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x