Inga kexsmulor när McVitie’s byter till papprörsförpackning

PUBLICERAD: 28 september 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Papprör med plastlocksförslutning ska förhindra att McVitie’s digestivekex smulas sönder. Portionsförpackning med två kex är också en ny förpackningsform för kexet. (Bild McVitie’s. Bilden är ett montage)

McVitie’s digestivekex, som ägs av brittiska pladis global, ett av världens ledande snacksföretag, har ofta fått kritik för att deras förpackningar gör att kexen lätt smulas sönder – men nu lanseras de populära kexen i nya rörformade pappförpackningar, som ska sätta stopp för smulorna…

McVitie’s skriver i ett pressmeddelande att varumärket, som är en av marknadsledarna i Sverige inom kategorin digestivekex, vill anpassa sig till den växande snackstrenden och möta konsumentens efterfrågan på smidiga smidiga to-go förpackningar.

De nya förpackningarna består dels av ett återförslutningsbart papprör, dels av portionsförpackningar om två kex och förpackningarna lanseras i initialskedet i McVitie’s mest populära smaker. Förpackningarna gör att kexen håller sig fräscha längre samt minskar risk för smul i väskan.

”Vi har sett ett ökat intresse kring praktiska förpackningar, som gör det enkelt att ta med sig sina favoritkex på språng. De nya produkterna är lätta att ta med sig, packa ner i en träningsväska eller ta med i picknick-korgen. En av fördelarna är att de smular mindre och håller sig färska längre”, säger Anja Schmeling, marknadschef på pladis.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432