Inför Scanpack: ”Mjuka upp” med ett besök på FachPack...

PUBLICERAD: 22 augusti 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Den 25 september slås portarna upp för FachPack 2018, som blir årets största förpackningsmässa i Europa.|”Vi räknar med cirka 40.000 besökare”, berättar Cornelia Fehlner, som är ansvarig för Fachpack

Ser du fram emot Scanpack i Göteborg i oktober? Varför då inte ”mjuka upp lederna” och få lite utställningskänsla genom att först besöka förpackningsmässan FachPack i tyska Nürnberg i september?
Scanpack i all ära, men FachPack, som äger rum 25 till 27 september, klassas som den största förpackningsmässan i Europa i år med närmare 1.600 utställare i 12 hallar!

För att underlätta för besökarna har arrangören Nürnbergmässan inför årets mässa sorterat hallarna efter vilka huvudområden utställarna är verksamma inom. I hallarna 1, 2, 3, 3a, 4 och 4a finner man sålunda utställare inom förpackningsmaskinområdet, medan utställare inom förpackningsmaterial återfinns i hallarna 5, 6, 7, 7a, 8 och 9.

”Vi räknar med cirka 40.000 besökare och för att underlätta ytterligare för dem, har vi även etablerat en ´branschkompass´ på hemsidan”, berättar Cornelia Fehlner, som är ansvarig för Fachpack

Branschkompassen har sju områden att välja mellan: livsmedel och dryck, läkemedel och medicinsk teknik, kosmetika, kemi, fordon samt konsumtions- och industrivaror. Med ett klick visas alla utställare, som erbjuder produkter och/eller tjänster för den valda branschen

”Här kan man lätt hitta utställare, produkter, föredrag och nyhetstexter för respektive område och behov redan innan man kommer till mässan”, säger Cornelia Fehlner.

En nyhet på årets FachPack är hall 8, där premiumförpackningar, förpackningstryck och packförädling står i fokus.  

Mässan har också ett omfattande seminarieprogram, som i år utökats med ytterligare en scen, som man kallar TechBox och som kommer att finnas i hall 3. Här kommer man bland annat att ta upp ämnen som intelligenta förpackningar, datasäkerhet och digitalisering,. Seminariekonceptet Forum PackBox kommer i år att finnas i hall 7 och där tar man upp ämnen som förpackningsmaterial, förpackningstryck, förädling och design.

Mer info inför FachPack i Nürnberg kan du läsa i nästa nummer av tidningen nord emballage (nr 4/18) som beräknas utkomma omkring 12 september.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx