Inför Empack: Effektiva förpackningar i hållbart kretslopp

PUBLICERAD: 18 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari


Det talas mycket om hållbarhet nu för tiden. Äntligen, säger vi på DS Smith som jobbar med wellpapp – ett material som kommer från naturen och återvänder dit utan komplikationer.

Ändå är det naturliga kretsloppet bara en detalj i sammanhanget. Det intressanta heter återvinning. Fibrerna i wellpapp håller för flera rundor i nya förpackningar, innan de återlämnas till moder jord.

Med detta i minnet förstår du att vi är glada i vår wellpapp. Och nu kommer det allra roligaste: Wellpapp är dessutom det perfekta förpackningsmaterialet. Lätt och stabilt. Och samtidigt formbart.

Med vår kunskap och modern teknik kan vi skapa förpackningar som överträffar allt. Samt förse dem med högklassigt tryck som informerar, gör reklam och bygger ditt varumärke.

Allt det här gör att vi kan leva efter högt ställda motton.

Vi på DS Smith kan erbjuda förpackningar som ökar din försäljning. Samtidigt som de minskar dina risker – både miljömässigt och vid transport och hantering. Vilket självklart också hjälper till att sänka dina kostnader.

Vill du dra nytta av allt vi lovar? Kontakta oss direkt.
Du träffar oss på Empack i monter F:04

Läs vidare

Stora Enso bästa företag i finsk mångfaldsjämförelse

Stora Enso fick de högsta poängen i den så kallade FINDIX-rapporten, som undersökt mångfalden hos 89 finländska företag genom fem olika variabler.
enso-findix-text

Paptic –förpackningsmaterial som har en ”skum” bakgrund

Paptic är ett fiberbaserat förpackningsmaterial, som betecknas som ett mellanting mellan papper, plast och textil och som tillverkas med en speciell skumteknik
paptic-01-text-1

Nytt förpackningspapper består till hälften av gräs

Tyska förpackningsföretaget Storopack har lanserat PAPERplus® Grass – en ny typ av fyllnadspapper, som till hälften består av gräsfiber!
storopack-grass-text2-2

Glädje och optimism på Scanpack

Ännu ett Scanpack är genomfört. Så här i backspegeln konstaterar jag att det troligen var mitt tionde och frågan är om det inte var det bästa också.
Scanpack19-main_pic1-1

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x