Inför Empack: Äggmärkning växande marknad för Hitachi RX

PUBLICERAD: 18 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Hitachi RX-bläckstråleskrivare är sedan 2012 godkända av Moba

Märkning av ägg styrs av EU-direktiv där land, produktionsmetod, gård och värpplats måste finnas med. Hårda krav ställs på såväl hantering som korrekt märkning – en utmaning i sig då objekten är ömtåliga, minst sagt.

För fyra år sedan godkände holländska Moba, som är marknadsledande inom äggpaketering, Hitachis RX-bläckstråleskrivare för användning i sina produktionslösningar. Sedan dess kan dessa alltså monteras i deras överväldigande anläggningar, med en kapacitet på upp till 180 000 förpackade ägg per timme och maskin. Trots att allt går i en rasande fart är det inte många ägg som krossas.

Den första storordern fick Hitachi, tillsammans med sin samarbetspartner i England, från Oakland Egg. En beställning som kommer resultera i en total drift av hela 93 RX-skrivare, som märker såväl förpackningar som direkt på själva äggen.

Och nu händer det mycket här i Skandinavien. Strax efter att man i Finland integrerat de första Hitachi-skrivarna i Moba-miljö någonsin i Norden har Allen + All-Print börjat få in order från svenska äggpackerier.

– Vi ser väldigt ljust på utvecklingen inom detta segment. De installationer som är igång redan idag har alla visat sig fungera utan problem vilket stärker oss ytterligare, berättar Tobias Haag, försäljningschef för Allen + All-Print.

Allen + All-print grundades 1986 i Hökarängen i Stockholm och har sedan dess utvecklats till ett av Skandinaviens ledande företag inom industriell märkning.

Du hittar Allen + Allprint i monter E:06 på Empack.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x