Indisk etikettproducent köper BOPP-specialisten Treofan

PUBLICERAD: 16 augusti 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Treofans tillverkningsenhet i tyska Neunkirchen är en av europeiska Treofan-enheter som får indiska ägare.|”Affären öppnar för nya strategiska mål för Treofan”, säger VD Walter Bickel.

Italienska M&C har sålt aktiemajoriteten i tyska BOPP-filmsspecialisten Treofan Holdings europeiska verksamheter till indiska Jindals Films, specialiserade på film- och etikettproduktion. 

Affären blev klar i början av augusti och väntas vara fullt genomförd före utgången av första kvartalet 2019, under förutsättning att den godkänns av berörda konkurrensmyndigheter. Inga ekonomiska villkor för affären har offentliggjorts.

Jindal Films är en global ledare inom utveckling och tillverkning av biaxialt orienterade polypropenfilmer (BOPP) och har produktionsanläggningar i Indien, Europa och USA. Företaget och dess dotterbolag har försäljningskontor runt om i världen, inklusive Nord- och Sydamerika, Europa och Asien, och antalet anställda uppgår till cirka 3.000.

”Jindal Films övertagande kommer att öppna nya globala strategiska mål för Treofan och dess anställda. Samtidigt vill jag tacka vår nuvarande aktieägare M&C för deras engagemang och stöd under det senaste decenniet”, säger Treofans VD Walter Bickel.

Tidigare i år sålde M&C Treofans amerikanska verksamheter till etikettkoncernen CCL Industries. Läs HÄR!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning