Ikonprint blev först med Panorama från Nilpeter

PUBLICERAD: 13 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Ikonprints VD Thomas Nielsen inspekterar ett av de första tryckjobben – etiketter till Braunsteins påskbrygd.
|Etiketterna till Braunsteins påsköl var bland det första som trycktes i den nya digitala pressen.
|Första tryckjobber blev ett verkligt eldprov: en halv miljon ”armband” till Bakkens Tivoli.

Danska tryckhuset Ikonprint, med säte i Vordingborg meddelar att man blev det första danska tryckföretag, som köpt och installerat den digitala UV-bläckstrålelinjen Panorama från Nilpeter A/S i Slagelse. Satsningen på den digitala sidan är föranledd av ett ökat antal beställningar, vilka gjort det nödvändigt för Ikonprint att öka produktionskapaciteten.

Panorama är en komplett digitallösning från Nilpeter, som består av en antingen en fristående digital tryckpress eller en kombination av den digitala pressen och en konverteringsutrustning. Den digital pressen bygger på beprövad bläckstråleteknik och har ett enkelt och intuitivt användargränssnitt, som presenteras på en 42 tums pekskärm i färg.

De första testkörningarna, som Ikonprint gjorde med den nya digitala pressen från Nilpeter, visade så bra tryckresultat, att man beslöt att skippa vidare testtryck och gå direkt på sina två första tryckbeställningar: en halv miljon ”armband” till Bakkens Tivoli, norr om Köpenhamn, samt etiketter till brygghuset Braunsteins ekologiska påskbrygd.

Utöver tivoliarmband och öletiketter kommer Ikonprint att producera etiketter till målarfärg, vin och sprit samt kosmetika i den nya digitala pressen.

”Förutom den uppenbara fördelen av att ha tillverkaren nära vår anläggning, så gjorde den höga tryckkvaliteten och det smarta arbetsflödet det enkelt för oss att välja Nilpeter”, kommenterar Ikonprints VD Thomas Nielsen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x