Ikonprint blev först med Panorama från Nilpeter

PUBLICERAD: 13 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Ikonprints VD Thomas Nielsen inspekterar ett av de första tryckjobben – etiketter till Braunsteins påskbrygd.
|Etiketterna till Braunsteins påsköl var bland det första som trycktes i den nya digitala pressen.
|Första tryckjobber blev ett verkligt eldprov: en halv miljon ”armband” till Bakkens Tivoli.

Danska tryckhuset Ikonprint, med säte i Vordingborg meddelar att man blev det första danska tryckföretag, som köpt och installerat den digitala UV-bläckstrålelinjen Panorama från Nilpeter A/S i Slagelse. Satsningen på den digitala sidan är föranledd av ett ökat antal beställningar, vilka gjort det nödvändigt för Ikonprint att öka produktionskapaciteten.

Panorama är en komplett digitallösning från Nilpeter, som består av en antingen en fristående digital tryckpress eller en kombination av den digitala pressen och en konverteringsutrustning. Den digital pressen bygger på beprövad bläckstråleteknik och har ett enkelt och intuitivt användargränssnitt, som presenteras på en 42 tums pekskärm i färg.

De första testkörningarna, som Ikonprint gjorde med den nya digitala pressen från Nilpeter, visade så bra tryckresultat, att man beslöt att skippa vidare testtryck och gå direkt på sina två första tryckbeställningar: en halv miljon ”armband” till Bakkens Tivoli, norr om Köpenhamn, samt etiketter till brygghuset Braunsteins ekologiska påskbrygd.

Utöver tivoliarmband och öletiketter kommer Ikonprint att producera etiketter till målarfärg, vin och sprit samt kosmetika i den nya digitala pressen.

”Förutom den uppenbara fördelen av att ha tillverkaren nära vår anläggning, så gjorde den höga tryckkvaliteten och det smarta arbetsflödet det enkelt för oss att välja Nilpeter”, kommenterar Ikonprints VD Thomas Nielsen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x