Iggesunds VD: Vi ska bli det mest lönsamma kartongbolaget

PUBLICERAD: 21 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

”Min vision är att vi ska bli det mest lönsamma kartongföretaget i världen”, säger Iggesund Paperboards nye VD Johan Nellbeck. (Bild Philippe Rendu)|Johan Nellbeck tillträdde som VD för Iggesund Papperboard i augusti i fjol. (Bild Bo Wallteg)

”Vi ska bli det mest lönsamma kartongbolaget i världen” Det säger Johan Nellbeck, ny VD för Iggesund Paperboard, i en exklusiv intervju med packnews och tidningen nord emballages chefredaktör Bo Wallteg.

Johan Nellbeck har många års erfarenhet av arbete inom kartong- och pappersindustrin, bland annat genom ledande befattningar inom Assi och Billerud.  Och nu sitter han sedan augusti 2019 som ny VD för globala kartongtillverkaren Iggeund Paperboard AB.
Bo Wallteg har träffat Johan Nellbeck för att få veta vad han vill med företaget och hur han ser på branschen i sin helhet.

”Min vision är att vi tveklöst ska bli det mest lönsamma kartongföretaget i världen och det kan vi bara bli genom att jobba med kvalitet. Vi måste förstå kundernas behov och vi kommer att se mer på förpackningsinnovation i kombination med kartong. Vis av erfarenhet tror jag mycket på det tänket”, säger Johan Nellbeck.

Iggesund Paperboard, som ingår i Holmen-koncernen, är känt världen över för sina kartongkvaliteter Invercote och Incada, tillverkade av jungfrulig fiber, och med inriktning på förpackningar inom ”lyxsegment” som tobak, läkemedel, kosmetika, m fl. och på högklassiga grafiska kartongprodukter. Det är en produktportfölj, som Johan Nellbeck inte ser någon anledning att ändra på.

”Jag ser inte att vi kommer att satsa mot annorlunda lösningar, till exempel transparent kartong för att bara nämna något. Vi kommer att bli vid vår läst och göra det väldigt bra. Och det finns alltid potential för att bli ännu bättre. Vi jobbar hela tiden med styrka, styvhet och yta, och vill göra våra kvaliteter ännu effektivare för kunderna att köra”, säger Johan Nellbeck.

Hela den exklusiva intervjun med Johan Nellbeck kan du läsa i årets första utgåva av tidningen nord emballage, som utkommer inom kort. Där berättar Johan Nellbeck också om hur han ser på plast kontra kartong, hur han tycker att förpackningsbranschen ska sluta med pajkastning och börja samarbeta och hur han tror att Brexit kommer att påverka Iggesund Paperboard och dess verksamhet i engelska Workington.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx